ZONGULDAK ESKİ İL EMNİYET MÜDÜRÜ İDRİS PALA'NIN 13 YAŞINDAKİ TORUNU ABD'DE BASINA MANŞET OLDU

1992-1998 yılları arasında Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü yapmış olan İdris Pala döneminde sevilen sayılan bir Emniyet Mensubu olarak Zonguldaklıların gönlünde taht kurmuştu.

Meslekten emekli olduktan sonra bile Zonguldak'ı ve dostlarını unutmayan Pala'nın oğlu, gelini ve torunu ABD'nin San Diago kentinde bulunuyorlar. İdris Pala da özlem gidermek istediğinde ABD'ye gidiyor, onlarla birlikte oluyor ve başka aktivitelere de katılıyor. Bunların birinde geçtiğimiz haftalarda San Diago Türk Evinin  tanıtım töreninde ailesi ile birlikte yer alarak vatandaşlık görevini yerine getirdi.

ABD'deki çevrelerinde sevilen bir aile olarak kamuoyunda yer edinen Pala ailesinin en küçük fertlerinden torun Arden Pala da geçtiğimiz gün The San Diago Union Tribune SPORTS isimli gazetenin 1 Şubat 2023 tarihli baskısında "kendisini aştı, yılların ötesinde  bir kalp, boyundan büyük işler becerdi" şeklinde Türkçe yorumlanabilecek "Heart Beyond Years" vurgusu yapılarak manşet haber olarak gündemdeki yerini aldı ve gerek ABD'deki gerekse ülkemizdeki  vatandaşlarımızın göğsünü kabarttı.

Henüz 13 yaşında olan ve evsizler için 3 kitap kaleme alan, bu arada Covid salgını için de çalışmalar da yapmış olan Arden Pala kitaplarından elde ettiği geliri de bir yardım kuruluşu aracılığı ile evsiz çocuklar için sarf etmiş.

Evsizler için bir de belgesel hazırlamış olan Arden Pala evsiz barksız ABD'li çocukların çoğunlukta yaşadığı  bir semtte de onlar için basket dersleri organize etmiş, bu kapsamda Harlem Globetrotter oyuncusu Saul (Flip) White,  Arden ve çocuklarla birlikte basket oynamış. Bu haber konuyla ilgili vakıf ve fonlarda da yer alarak Arden Pala için övgü dolu sözler dile getirilmiş.

Kendisine gazetede çıkan bu haberin duyurulması üzerine eşiyle birlikte gazete satıcısına giderek bir gazete satın alan İdris Pala da konuyu soruna satıcıya "o çocuk benim torunum" diye gururla söz ettiğini anlatıyor.

Aynı gururu Pala ailesini tanıyan ülkemizdeki dostları da yaşıyor.

(Haber: Sermet Aksu)

Editör: Haber Merkezi