7'den 77'ye,  kadın olsun erkek olsun,  yetişkin ya da çocuk hepimizin içinde bulunmaktan rahatsız olmadığı yeni dünya; tabii ki de sosyal medyadan bahsediyorum. Ben sosyal medyada yokum diyenlere pek inanasım gelmiyor; vallahi ne yalan söyleyeyim. Ucundan kenarından mutlaka bir iletişimimiz olmuştur. Şahsen ben böyle düşünüyorum.

Şimdilerde emeklilerimiz bile bulmaca - sudoku olaylarını kenara bırakıp sosyal medyadan " torunla takılmaca" ya da " piknik keyfi " diye paylaşımlar yapmaktadır. Olay buralara kadar uzanmıştır; şahsen ben bu durumdan şikâyetçi değilim. En azından o paylaşımlarda torun torba ve aile muhabbeti içinde barındırdığı için. Aileyle yapılan her aktiviteyi ve paylaşımı destekler ve gördüğüm her kareden mutlu olurum. Tabii sosyal medyayı farklı niyetlerle kullananların sayısı doğru ve bilinçli kullananlardan daha fazla olduğu gerçeğini de es geçmemek lazımdır. Sosyal medyada müthiş bir bilgi kirliliği olduğu gerçeği de aşikârdır. İnanın bir haberi ya da olayı en az 5 farklı fraksiyonunu görmeniz gayet mümkündür.

Sosyal medyanın en güzel ve en tehlikeli yanı kişinin evine ve adresine kadar uzanabilme ihtimalidir. Bazen şeffaflık sağlar bazen de kişinin özel hayatına girebilecek kadar etkili bir silahtır. Sosyal medya bugün herhangi bir konuda herkesin; doğru ya da yanlış,  haklı ya da haksız olsa da fikrini sunma imkânı sağlamaktadır. Bu da az da olsa özgüven verir kişiye; bu durumun abartılmasıyla bir dünya klavye delikanlısı türediğini de görmekteyiz. Klavyede vatan - memleket kurtaranlara hiç girmek bile istemiyorum. Sosyal medya ucu bucağı olmayan geniş ve sonsuz bir bilgi odağıdır. Saniyesinde dünyanın bir ucundan diğer ucuna ulaşabilirsiz; gerek görsel olarak gerekse yazılı olarak. Bu müthiş bir durumdur ama bir o kadar çok tehlikeli bir olgudur da; yukarıda bahsettiğim durumlardan dolayı. 

Ama benim sosyal mecralarda en sinir olduğum ve en garipsediğim konu ise yemek masalarının paylaşılmasıdır. İnanın anlam veremiyorum bazen. Anlamlandıramadığım bir diğer durum da hastaneye falan gidildiğinde sosyal mecralardan bunun servis edilmesidir. Cidden garip geliyor bana; orada yapay ve sahte geçmiş olsunlarla ilgi görme çabası gibime geliyor. Seni merak eden adam; hastanedeki fotoğrafını görerek etmesin zaten. Mühim ve önemli olan durup dururken aniden gelen dost telefonlarıdır. O da hal hatır sormak için herhangi bir işi düştüğü için değil.

GÜNÜN SÖZÜ: 

Önce seni görmezden gelirler,

Sonra sana gülerler,

Sonra seninle dövüşürler,

Ve sonra sen kazanırsın - GANDHİ