Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ile Yönetim Kurulu, göreve gelir gelmez ayağın tozuyla tüm kurumları, işçileri ziyaret etmeleri çok güzel.

Yeni GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’in konuşmalarında birlik ve beraberlik mesajı vermesi işçi kesiminde memnuniyetle karşılanıyor.

Bir önceki yönetimden olan Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu’nun tecrübesiyle, Genel Başkan Hakan Yeşil, Genel Sekreter Hüseyin Kolçak, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, ve genel teşkilatlandırma ve eğitim sekreteri Tayfun Demir’den oluşan bu ekip zoru başarmak için yola çıktılar.

Madencilerin önümüzdeki 4 yıl için görev verdikleri yeni yönetimi zor bir süreç bekliyor.

Kendilerini kutluyor ve başarılar diliyorum.

**

PARTİLİLER NASIL OLSA OY VERİYOR!

“Biz kimi aday gösterirsek gösterelim partililer nasıl olsa oy veriyor”

Sizce bu düşünce hangi siyasi partiye ait.

Tabiî ki Cumhuriyet Halk Partisi’ne

Cumhuriyet Halk Partisi’nde adaylar, biz kimi aday gösterirsek gösterelim partililer nasıl olsa oy veriyor mantığıyla hareket edildi.

Zonguldak’ta Şenol Şanal’da bu mantıkla aday seçildiğini söyledik diye eleştiri konusu olduk

Ama bunu bir kişi daha söyledi

Hem de kim biliyor musunuz

25 ve 26. dönem CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu.

Şerafettin Turpcu, Zonguldak’ta ki seçim yenilgisini değerlendirerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Turpcu, “Zonguldak adayımız nasıl olsa halk bize oy veriyor, seçimi alırız mantığıyla tespit edildi” diyerek Şenal Şanal isminin çok yanlış olduğunu, teşkilatların ve partililerin görüşünün alınmadığını söyledi.

CHP YÜZDE 20’YE YAKAN OY KAYBETTİ..

24 Haziran 2018 seçimlerine ve 31 Mart yerel seçimlerine giderken istenilen tüm demokratik ülkelerde olduğu gibi CHP de önseçim-eğilim yoklaması, en azından ciddi kamuoyu anketleri yapılması gerektiğine rağmen yapılmadığına dikkat çeken Turpçu, “Bunlar yapılmayıp adaylar genel merkeze yakınlığa-uzaklığa göre Ankara’dan belirlenince CHP, ilimizde kazandığımız referandumdan sadece 14 ay sonra yapılan 24 Haziran seçimlerinde, AKP’nin doğru-dürüst hizmet etmediği Zonguldak’ta ve Türkiye’de %20 ye yakın oy kaybetti ve yenildi” diyerek eleştirdi.

Şerafettin Turpçu’nun ayrıca ekonomik krize rağmen hala % 52 ye yakın oy alması ve CHP’nin oylarının Türkiye genelinde ittifaklardan arındırıldığında fazla artış göstermemesin de ayrıca irdelenmesi gerektiğini söylemesi oldukça dikkat çekici.

İttifak oyları çıkarıldığında CHP bu seçimde oylarını arttırmadı aksine azaldı.

KAYBEDECEĞİ EN BAŞTA BİLİNEN ŞENOL ŞANAL VE ALİ ARSLANKILIÇ NEDEN ADAY GÖSTERİLDİ?.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak’ta ve Kilimli’de 31 Mart’ta da yenildi ve bu yenilgilerin nedenlerini iyi araştırmalı.

Hatta sorumlular kimse hesap vermeli

Örneğin kaybedeceği baştan belli olan Şenol Şanal ve Ali Arslankılıç neden tepeden inme kararla aday gösterildi.

CHP ilçelerde kazandı ama merkezi ve Kilimli’yi kaybetti. Zonguldak kırmızı renkten sarıya dönerek, büyük bir algı yenilgisine sebep oldu.

Dediğim gibi CHP’de şimdi iç hesap zamanı

Tabi ki bu yenilgiler değerlendirilecek ve masaya yatırılacaktır

CHP bir an önce biz kimi aday gösterirsek gösterelim partililer nasıl olsa oy veriyor mantığından vazgeçerek, önseçim, eğilim yoklamaları ve kamuoyu yoklamaları yapılarak aday belirleme süreçlerine gidilmelidir.

Bundan 31 Mart seçimlerinden büyük bir ders almalıdır.