Bu yazımı özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız, başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dikkatine yazıyorum.

Yazım kendisine ulaşır mı ulaşmaz mı bilmiyorum ama inşallah ulaşır dileğiyle.

Ülkemizde 24 Haziran'da yapılan seçimlerle birlikte 5 yıl boyunca ülkeyi kimin yöneteceği ve parlamentoda hangi partilerin olacağına milletimiz karar verdi.

Millet olarak istikrardan yana oy kulandık.

Zonguldak olarak ta tabiî ki istikrarın devamından yana oy kullandık.

Seçim sonuçlarından hepimiz sevinç duyduk.

Seçim sonuçların hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Seçimin ardından 16 Nisan referandumu ile kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin uygulaması da başladı. 

Seçimler tamamlandı ve şimdi sıra yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne göre yemin ve yeni Bakanlar Kurulu'nun atanmasına geldi. Anayasa ve İçtüzük'e göre bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan en geç önümüzdeki ayın birinci yarısında yemin edip yeni hükümeti kurmuş olacak. Milletvekillerinin yemininden bakanların atanmasına kadar her şey yeni sisteme göre yapılacak. Anayasa ve İçtüzük kurallarına göre takvim, Yüksek Seçim Kurulu, 24 Haziran seçimlerinin kesin sonuçlarını 5 Temmuz'da açıklayacak. Sonuçların açıklanmasından 3 gün sonra saat 14.00'te Meclis yemin töreni için kendiliğinden toplanacak ve 8 Temmuz'da milletvekili yemin töreni yapılacak. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı görevine TBMM Başkanı'nın YSK tarafından düzenlenen mazbatasını vermesi ve aynı gün Genel Kurul'da yemin etmesi ile başlıyor. 9 Temmuz’da Sayın Cumhurbaşkanımızın yemin etmesi bekleniyor.

YENİ KABİNE’DE ZONGULDAKLI BAKAN OLACAK MI, GÖZÜMÜZ YENİ KABİNEDE OLACAK

Yeni sisteme göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, yardımcılarını ve bakanlarını parlamento dışından atayacak. Parlamentodan da atama yapılabiliyor ancak bu durumda bakan olan kişinin milletvekilliği düşüyor. Kritik TBMM tablosu nedeniyle Erdoğan'ın "şimdilik" içeriden bir atama yapması beklenmiyor. Erdoğan yeminden hemen sonra yani 9 Temmuz'dan itibaren bakanları atayabilecek. Bakanlar da atandıktan sonra TBMM'de yemin ederek görevlerine başlayacak. Bu işlemlerin önümüzdeki ayın ikinci haftasında tamamlanması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabineye girecek isimler ve seçim analizi üzerinde çalışıyor. Bakanların ‘icracı’ isimler olacağı belirtiliyor. Erdoğan seçmenlerin tercih kriterlerini tespit için de oyların ilçe, şehir, bölge ve ülke dağılımını istemiş.

ZONGULDAK ÜSTÜNE DÜŞEN VAZİFEYİ YAPTI, ZONGULDAKLI BİR HEMŞENİLMİZ BAKAN ATANMALIDIR

Zonguldak olarak üstümüze düşen vazifeyi yaptık. 

AK Parti’den 3 milletvekilini meclise gönderdik.

Ancak çok iyi biliyoruz ki bu gönderdiğimiz milletvekillerinin hiç biri bakan olmayacak. Mevcut milletvekilleri mecliste sadece yasama görevini yürütecek. Şu bir gerçek ki 16 yıldır Zonguldak’tan bir tane bile bakan yapılmadı. Ve yeni sistemde dışarıdan atanacak bakanlar arasından Zonguldaklı bir hemşehrimizin bakan ataması yapılmasını istiyoruz. Bunu Cumhurbaşkanımızdan, başkanımızdan özellikle istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, Başkanım, lütfen bu talebimizi dikkate alın ve dışarıdan atanacak bakanlar arasında bir hemşehrimizin olmasını sağlamanızı istirham ediyoruz.