Yeniden Refah Partisi Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı Zonguldak için seçim sonuçlarını değerlendirerek “Tabii bu seçimin de en büyük belirleyici gücü emekli kardeşlerimiz oldu. Emekli kardeşimiz dedi ki biz ders verelim ve iktidar partisine kendilerine yapılan haksızlığa karşı Cumhuriyet Halk Partisi'ni tercih etti” ifadesini kullandı.

Bu seçimle birlikte AKP’nin erime Sürecine girdiğini ifade eden il başkanı Necdet sarı şunları söyledi:

“31 Mart seçimlerinin Zonguldak'ımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Güzel bir seçim atmosferi yaşadık. Çok şükür Zonguldak'ta sıkıntısız ufak tefeklerin haricinde hiçbir sıkıntı olmadan seçimi atlatmış olduk. Yani Zonguldaklı tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum bu noktada. Diğer siyasi partilerimizin adaylarına da göstermiş oldukları güzel çalışmalardan dolayı ve karşılıklı sevgi, saygıdan dolayı da teşekkür ediyorum.

Elbette ki bu seçim sonuçları gerçekten ülkemiz için ve Zonguldak'ımız için bir sürpriz oldu. Bizim bir beklentimiz vardı. Oyumuzu arttıracağımızı Türkiye genelinde ve Zonguldak genelinde oyumuzu arttıracağımızı ve bu oyun biraz daha yüksek beklentisi içerisindeydik. Tabii halkımız bize üçüncülük verdi. Biz biraz daha iyi bekliyorduk. Il genel meclisi belediye meclis üyeleri görevlendirilebilirdik diye düşünüyorduk. Ama yine de halkımızın, Zonguldaklı hemşehrilerimizin bize göstermiş olduğu teveccühten dolayı teşekkür ediyoruz. 

İnşallah Biz bundan sonraki süreçte çok daha iyi çalışmalar yaparak teşkilatlarımızı daha da güçlendirerek istediğimiz sonucu almak için bütün mücadelemizle yolumuza devam ediyoruz. Ve  bu seçimler sonucu Türkiye genelinde bakarak diyoruz ki yine Refah Partisi bundan sonraki süreçte Allah nasip ederse Türkiye en önemli siyasi partilerden birisi olacaktır. Ve yine şu anda özellikle söylüyorum.  Halkımız şunun da cevabını tekrar vermiş oldu. 

Bir önceki milletvekilliği seçiminde vermiş ama bu seçimde biraz daha güçlü olarak Milli Görüş'ün nerede toplandığını, nerede olduğunu halk tarafından Milli Görüş'ün hangi siyasi parti olduğunu da eee halkımız göstermiş oldu.  Şimdi biz elbette ki bundan sonraki süreçte yine halkımızla beraber olacağız. Allah nasip ederse elbette ki köylerimizden eee güzel oy aldık. Beklentimizin üstünde bazı ellerimizden o yaptık. Oraları ziyaret edeceğiz. yine bazı ilçelerimizde, diğer ilçelerden daha yüksek oy aldık. Bunlardan bir tanesi Kozlu ilçemiz. Yüzde 5 civarında oy aldık oradan. Yani bir önceki milletvekilliği seçiminden bir üst tura çıkmış olduk. Yine de söylüyorum beklediğimiz oyu alamadık. inşallah bundan sonraki süreçte çok daha güzel çalışmalar yaparak halkımızın gönlüne girerek başarılı neticeler alacağız. Bu noktada yeniden Refah Partisi olarak Türkiye genelinde bir büyük 1 il, 43 tane ilçe, 24 tane belde belediyesi kazandık. İnşallah 89ve 94’de olduğu gibi o belediyeler sayesinde de oradaki çalışmalar, milli görüş belediyeciliği çalışmalar, ahlaklı belediyecilikle birlikte Allah nasip ederse 2028’e çok daha Güçlü ve iktidar alternatifi olan bir siyasi parti olacağız. 

Zonguldak'ta da aynı şekilde Allah nasip ederse elimizden gelen gayreti göstererek Zonguldak'ta da birinci olmak için bütün mücadelemizi inşallah göstereceğiz. Bundan sonraki süreçte Zonguldaklı hemşehrilerimizi Yeniden Refah Partisi'ne bekliyoruz. Yeniden Refah Partisi teşkilatlarında hep beraber çalışmayı bekliyoruz. 

Tabii bu seçimin de en büyük belirleyici güç emekli kardeşlerimiz oldu. On altı milyon emekli kardeşimiz dedi ki biz ders verelim ve iktidar partisine kendilerine yapılan haksızlığa karşı Cumhuriyet Halk Partisi'ni ç tercih etti.  inşallah bu tercih onların gönlüne göre olur. Ileriki zamanlarda emeklimizin durumunun daha iyi olmasına vesile olur. 

Mevcut iktidarda bu seçim sonucunu iyi tahlil edip 16 milyon emeklimizin ve asgari ücretlimizin yaşayabilecek bir seviyede maaşla kendilerine hitap etmesini sağlar. Ve onların bu sıkıntılı sürecini sefalet ücretinden kurtarıp hakikaten onurlu bir yaşantıya ulaşmalarını sağlamış olsunlar inşallah.  

Bundan sonraki süreçte Adalet ve Kalkınma Partisi'nin erime süreci başlar. Onun için ders çıkartırlarsa kendileri adına iyi olur. Ama yine bu Önümüzdeki 2028 seçiminde de halkımız yine ders vermesini bilir”
 

Muhabir: Ercan Demir