Vali Mustafa Tutulmaz, 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü nedeniyle Polisevi’nde biz gazetecilerle bir araya geldi ve 2020 yılın değerlendirdi. Vali Mustafa Tutulmaz, bizim hem 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü’müzü kutladı hem de haklı olarak bazı uyarılarda bulundu. Gazetecilerin haberlerini objektif olarak yapılmasını istedi yorum kısımlarında serbest olunması gerektiğini ifade etti. Turizm ile ilgili önemli çalışmalarından bahsetti, turizm alt yapısı ve turizm değerleri tanıtımına önem verdiklerini ve Zonguldak’ında önümüzdeki birkaç yıl içinde turizmden pay alan bir il haline gelmesi için çaba içinde oldukların söyledi. Filyos projesi olsun, yatırımlar olsun, doğalgaz olsun, yol yatırımları olsun kısacası tüm çalışmalar hakkında Vali Tutulmaz 1.5 saat süren bir sunum gerçekleştirdi. 


NEFRET DEĞİL SEVGİ DİLİ..


Ama bana göre Vali Tutulmaz’ın anlamlı ve en doğru mesajı ise haberlerde nefret dilinin değil sevgi dilinin haberlerde kullanılmasını istemesiydi. Gerçektende birlik, beraberlik için biz gazetecilere çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Yaptığımız haberler toplumu yönlendiriyor. İnsanlar daha çok okuduğu haberlere göre tavrını ve düşüncesini belirliyor. Dolayısıyla habercilik dili bu noktada ön plana çıkıyor.

BU YENİ ZONGULDAK DEĞİL, YENİDEN ZONGULDAK’IN AYAK SESLERİ

Vali Tutulmaz’ın söylediklerini özetleyecek olursak, önümüzdeki çok kısa bir süre içinde çok daha farklı bir Zonguldak olacak, gelişmiş ve kalkınmış bir şehir olacağız.

Kısacası Vali Mustafa Tutulmaz Zonguldak’ta değişimi ve dönüşümü başlattı.
Bu yeni Zonguldak değil 
Bu 
Yeniden Zonguldak’ın ayak sesidir
Türkiye’de Doğalgazıyla, Taşkörümüyle, gelişen OSB’leriyle, Filyos liman Projesi ve Endüstri bölgesi ve bu bölgede kurulacak olan bacasız sanayi ile demir çelik sektörü, madenciliği ve turizmiyle birlikte
Bu YENİDEN ZONGULDAK’ın ayak sesleridir.

Zaten Valilik logosunun da değişmesi buna işarettir
Zonguldak ismindeki Z’nin yanına Yeşili doğal güzellikleri, denizi, emeği ve madenlerimiz simgeleyen 4 ana çizgili logomuz

**


MADEM Kİ SELİM ALAN GAZETECİLERİ ÖZLEDİ..
Aynı toplantıda bulunan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’da, Yeniden gazetecilerle bir araya gelmeyi çok arzu ettiğini belirtti.
Madem ki biz gazetecileri özlemiş o zaman Başkan Selim Alan’a şöyle bir tavsiyem olacak.
Vali tutulmaz nasıl pandemi kurallarına riayet edilerek bir toplantı düzenlediyse Başkan Alan’da aynı şekilde pandemi kurallarına uygun oturma düzenli bir basın toplantısı düzenleyebilir. Toplantıda 2020 yılını değerlendirip 2021 yılı hedefleri hakkında açıklama yaparsa çokta iyi olur.