İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığındaki Genel İdare Kurulu’nda (GİK), 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’yle ittifak yapmama kararı alınmasının ardından istifaların ardı arkası kesilmiyor.
İYİ Parti Kozlu Belediye Meclis Üyesi Nizamettin Aydın, hem meclis üyeliğinden, hem de partisinden istifa etti.
Nizamettin Aydın istifasına gerekçe olarak yaptığı açıklamada, “İYİ Parti Genel Merkezi’nin yerel seçimler öncesi ittifak yapmama kararıyla ülkemizin hem siyasal, hem ekonomik, hem de yönetimsel olarak daha da zor bir sürece gireceği aşikardır. Muhalefet parti temsilcileri olarak bizler genelde ülkemizi, yerelde belediyeleri yönetmeye talip olduk ancak alınan bu karar bu hedeflerimizi hayata geçirmemize büyük engel teşkil edeceği için hem Kozlu Belediye Meclis üyeliğinden, hem de İYİ Parti üyeliğinden istifa ediyorum” dedi.
İYİ Parti’den istifa eden Nizamettin Aydın’ın, Kozlu Belediye Meclis Üyeliğinden de istifa ettiğine dair dilekçeyi Kozlu Belediyesi Başkanlık makamına verdiği bildirildi.
İYİ Parti’de Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk ile Kozlu Belediye Meclis Üyesi Kadir Çetin’de, Genel Merkezin aldığı ittifak yapmama kararına tepki göstererek partilerinden istifa ettiler.

Kaynak: Ercan Demir