Zonguldak’ta turizm açısından önemli gelişmeler yaşanacak.

Zonguldak’ta turizm daha da gelişecek.

Daha düne kadar Türkiye’de trenle Doğu Ekspresi ile Kars Turu |bilinmezken bugün binlerce yerli turist trenle Doğu Ekspresi ile Kars Turu için bilet bulamıyor ve sondaki seferleri için rezervasyon yaptırmak zorunda kalıyor.

Peki bu başarı hikayesi nasıl oluştu.

Tabi ki turizm acenteleri sayesinde

Turizm acente firmalarını o bölgeye davet edilip bölgenin tanıtılıp, o firmalarında paket gezi programları hazırlamasıyla mümkün oldu.

Zonguldak’ta da fazla geriye gitmeye gerek yok.

16-17 Şubat 2019 tarihlerinde Zonguldak Dedeman’da Ankara’da ve İstanbul’da bulunan çok sayıda turizm acentesi firması yetkili ağırlandı.

Dedeman’da ağırlana o turizm acenteleri yetkililerine Zonguldak’ı yakından tanımak için bir çok bölgeyi gezdiler, inceleme yaptılar.

Kısa adı TURSAD olan Turizmci ve Seyahat Acenteleri Derneği çatısı altında Zonguldak’ta 30’a yakın turizm acentenin yetkilisi, Ereğli’deki Cehennem ağzı mağarası, Zonguldak Maden müzesi ve eğitim ocağı, Gökgöl Mağarası, Filyos kazı alanı, Alaplı-Gümeli’de ki dünyanı en yaşlı ağacı, Harmankaya Şelaleleri, tarihi tren yolumuz gibi çok sayıda turizm değerimiz tanıtıldı.

2 gün boyunca turizm acente yetkilileri bu bölgeleri incelediler.

Şimdi ise bunun meyvelerini toplayacağız.

Evet öğrendim ki o turizm seyahat firma yetkilileri Zonguldak için paket gezi programı satışlarına başlamışlar.

Önümüzdeki bir günlerde, yaz sezonunda özellikle Zonguldak’a çok sayıda yerli turist akını başlıyor.

TTK, HAFTA SONLARI DA EĞİTİM OCAĞINI AÇIK TUTMALI

Buradan TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’na sesleniyorum.

Maden Müzesi yanında bulunan TTK Eğitim Ocağı maalesef hata sonları kapalı durumda.

Sadece hafta içi açık.

Eğer Zonguldak’ta turizmin gelişmesini istiyorsak tüm kurumlar üstüne düşeni yapmalı.

Maalesef gezi tur paketleri genellikle hafta sonuna denk geliyor ve yerli turistler sadece maden müzesini gezmemeli, Bunu yanında TTK Eğitim Ocağını da ziyaret etmeli.

Bu kapsamda TTK Genel Müdür Kazım Eroğlu, eğitim ocağını da hafta sonu açık kalmasını kesinlikle sağlamalı.

Hemde standart olarak.

Çünkü turistlerin ne zaman edeceği belli olmaz.

Kültür Müdürlüğü bu işin altından kalkamaz. Madencilik uzmanlık işi ve bu konunu uzmanı doğal olarak TTK.

Zonguldak yerli turist akınıyla birlikte turizmde de artık söz sahibi olacak

Benim için bazen çok umutlusun diyorlar.

Tabi ki umutluyum.

Yapılan çalışmalar doğal olarak meyvesini tabi ki verecek.

Bugün Doğu Ekspresi ile Kars Turu nasıl Türkiye’de fenomen olmuşsa eminim Zonguldak’ta aynı şekilde turizm değeri olacaktır. Yerli turistin gezi durağı olacaktır.

**

KOZLU’LU EMEKLİLER YAŞADI!

Ali Bektaş’tan TOKİ müjdesi..

AK Parti Kozlu Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, emeklileri unutmadı.

Zonguldak Merkez ve Kozlu’da emeklilerin en büyük talepleri arasında TOKİ ‘de yer alıyor.

Emeklilere TOKİ konusunda yıllardır bir gelişme sağlanamadı. Yerel seçimlere 6-7 gün kaldı. 

AK Parti Kozlu Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş bu soruna çözüm bulmak için söz verdi.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu’nu dernek binasında ziyaret eden AK Parti Kozlu Belediye Başkan adayı Ali Bektaş, emeklilerin sorunlarını dinledi. Dernek Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu’nun TOKİ talebi üzerine konuşan Ali Bektaş seçildiğinde emeklilere hür türlü desteği ve imkanı vereceğini belirterek, “Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği sivil toplum kuruluşlarının içinde en çok üyesi olan bir örgüt. Seçildiğimde Kozlu’da derneğinize ait belediye binamızın içinde bir şube göstermek istiyorum. Kozlu’ya bir şube açarsanız sevineceğiz. Kozlulu emeklilerin bir araya gelecek, birlik ve beraberlik içinde olacakları bir yerleri yok. Zonguldak’ın mülkiyet sorunu var. Bir emeklinin geliri ile ancak TOKİ’den ev sahibi olabilir. Amacımız bunu sağlamak. İhsaniye, Abaz, Değirmenağzı arasında ve bize katılan Yahma’da TOKİ ile ilgi bir yer düşünüyoruz. Emeklilerle ilgili güzel bir çalışmamız ve projemiz var. Sahilde emeklilere sosyal tesis yapmak istiyoruz” demişti. Ali Bektaş gerçekten vereceği mesajı çok iyi biliyor. Toplumun büyük bir kısmını oluşturan emeklilerimiz için bu müjde çok önemli. Kozlu’daki emekli ağabeylerimiz, büyüklerimiz bu mesajı sevinçle karşıladılar. Toplumun her kesimi tarafından sevilen ve sayına Ali Bektaş, emeklilerinde güvenini kazanmış durumda. Zaten Ali Bektaş Kozlu’da seçim çalışmaların çok yoğun olarak sürdürüyor ve halkın kendisine karşı yoğun ilgisi seçimin sonuçlarını şimdiden belli ediyor gibi. Şimdiden hayırlı olsun diyebiliriz.

**