Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının (BAKKA) Tren Turizmi projesi kapsamında hazırlanan, Kömüre Giden Demiryolu (Yeşil Rota) çalışmasıyla ilgili görüşmeler kapsamında; BAKKA Genel Sekreter Vekili Elif Acar ve beraberindeki heyet, TCDD Yolcu ve Taşımacılığı Daire Başkanı Erol Arslan ve Araç Bakım Daire Başkan Yardımcısı Şeyhmus Oktar ziyaret edildi. Yeşil Rota olarak adlandırılan konsept çalışma Zonguldak için çok önemli. 

Bu proje sayesinde Zonguldak turizmi gelişme sağlayacak. TCDD Daire Başkanı Erol Arslan, bu konuya sıcak baktığını, kendisinin bölgemiz çok ekmeğini yediğini ve faydalı olmak istediğini ifade etti. BAKKA’nın yaptığı planlamaya sonuna kadar destek vermeye hazır olduklarını belirten Arslan’ın, “Birlikte hareket edersek iyi bir yol kat edeceğimize inanıyorum. Karabük-Zonguldak arası çok yoğun kullanılan bir hat ama mutlaka uygun bir saat ayarlanabilir” şeklinde ki sözleri çok önemli. Yeşil Rota projesini hayat geçmesi konusunda BAKKA’nın çalışmalarını önemsiyoruz. Bir önceki yazımda Zonguldak’a yerli turist akını olacak şeklinde bir yorumum vardı. Ankara ve İstanbul’daki bir çok turizm acente firması Zonguldak için paket gezi tur programlarını satışa sundular. 

Hem bu gezi turları ve hem de Kömüre Giden Demiryolu projesi ile birlikte Zonguldak yerli turistin gezi noktalarından birisi olacak.

Bu gelişmeler bizi oldukça mutlu ediyor.

Çünkü Zonguldak olarak sektörleri geliştirmek istiyoruz. Sadece madencilik sektörü artık Zonguldak için yetmiyor.

Turizm sektörü dünyada ve ülkemizde çok önemli bir sektör.

Ve Zonguldak olarak turizmden pay almamız için hepimiz üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz.

**

ALAPLI’DA NURİ TEKİN TAMAM GİBİ

Demir Medya olarak Zonguldak’ta seçimin nabzını tutmaya devam ediyoruz.

Dün Alaplı ilçesindeydik.

CHP’den Alaplı Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Nuri Tekin’i ziyaret ettik. Başkan Tekin’den önce ise Alaplı halkıyla röportajlar gerçekleştirdik.

Alaplı kent merkezinde yaklaşık olarak 35-40 dolayına bir vatandaşla röportaj yaptık.

Röportajlarda vatandaşlara, “Belediye Başkanı Nuri Tekin’in hizmetlerinden ve kendisinden memnun musunuz ve destek olacak mısınız ve yeniden seçilirse kedisinden başka ne gibi hizmetler istiyorsunuz” sorularını yönettik.

İnanın vatandaşların yüzde 85’i Nuri Tekin’den memnun olduklarını ve kendisini destekleyeceklerini ifade ettiler.

Ben Alaplı’dan hiç kimseyi tanımam, Sokaktan geçenler, oturanlar, kadını erkeği genci yaşlısı her kesimden röportajlar yaptık.

Kahir ekseriyet Nuri Tekin’in hizmetlerini beğendiklerini, kendisinden memnun olduklarını rahatlıkla ifade etiler.

Buda demektir ki Nuri Tekin çoktan seçimi kazanmış gibi gözüküyor.

Nuri Tekin halkın arasından biri

Kendisi esnaf aynı zamanda

Fırıncı esnafı

Alaplı halkını çok yakından biliyor ve tanıyor.

Alaplı’da partili partisiz herkesin sevgisini kazanmış durumda.

Partisini sevmeyen bile kendisine oy vereceğini söylüyor Alaplı’da.

Hatta bir tane vatandaş röportajında Nuri Tekin’den helallik istedi. Nedenini sorduğumuzda ise “Ben olun bu işi başaracağına inanmıyorum ama o başardı. Kendisine o zaman oy vermemiştim ama şimdi vereceğim” sözleri oldukça manidardı.

Benim Alaplı gözlemlerim bu şekilde.

Tarafsız bir şekilde bu analizi yazıyorum

Alaplı Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Nuri Tekin, seçildiği takdirde önümüzdeki 5 yılın Alaplı’nı altın yılı olacağı sözünü de vermeyi unutmadı.

Evet 31 Mart’ta seçmen son sözünü söyleyecek.