Yetimlere sahip çıkmak: 

--“Kim Müslümanlar arasından bir yetim alarak yiyecek ve içeceğine dâhil ederse, affedilmez bir günah (şirk) işlememişse, Allah onu mutlaka cennete koyacaktır.” (Tirmizî, Birr 14)

--Yetimlere mallarını verin. Temizi pis olanla (helâli haramla) değişmeyin. Onların mallarını kendi mallarınıza katıp yemeyin. Çünkü bu, büyük bir günahtır. (Nisa - 2)

--“Müslümanlar arasında en hayırlı ev, içerisinde yetim olan ve yetime de iyi muamele yapılan evdir. En kötü ev de, içinde yetim bulunup da ona kötü muamele yapılan evdir.” (İbn Mace, Edeb 6)

Yüce dinimiz İslam, yetime büyük bir önem veriyor.

Bununla ilgili sayısız ayet ve hadisler var.

Üstekiler sadece bir kaçı..

Yardım dernekleri artık dünyanın her yerinde çeşitli faaliyetlerde bulunuyorlar. Biz hem içeride hem dışarıda Türkiye Cumhuriyeti olarak varlığımızı güçlü itibarımızı biraz daha sivil toplum örgütlerinin bu çalışmalarına borçluyuz. Ülkemiz içerisinde biz bu işin çok farkında olmayabiliriz. Çünkü ülkemiz kendi milletimizin yetimlerine bakıyor. Kendi yetimlerini ortada bırakmıyor. Ve ülkemizdeki yardım kuruluşlarıyla gurur duyacak bir durumdayız.  Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca yetim çocuk aile şefkatinden uzak, açlık ve şiddetle iç içe yaşıyor. İnsan kaçakçılığı, çocuk işçiliği, organ mafyaları,  suç örgütleri, fuhuş ve dilenci şebekeleri ile madde bağımlılığı bu çocukların karşılaşabileceği tehditlerden sadece birkaçı. Tüm bu tehditler karşısında yetim çocukların korunabilmesi ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirilebilmesi için çalışmalara başlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, bu kapsamda birçok projeye imza atıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yetim çocuklara yönelik başlattığı ‘’Her sınıfın bir yetim kardeşi var’’ projesi Zonguldak’ta da devam ediyor. Hatırlanacağı üzere 23 Ekim’de Vali Erdoğan Bektaş tarafından düzenlenen tanıtım toplantısı ile birlikte proje start almıştı.  2013 yılında başlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Bir-Sen'in destek verdiği kampanya vesilesiyle 7 bin 663 kurumdaki 1 milyondan fazla iyiliksever öğrenci, 2019 itibariyle Türkiye ve dünya genelinde 13 binden fazla yetim çocuğun bakımını üstlendi. Her sınıfın kendi akranı olan bir yetimin ihtiyaçlarını karşıladığı bu kampanya ile dünyanın farklı noktalarına “iyilik köprüleri" kuruluyor. Köprünün bir ucunda yer alan yetim çocuklar bu sayede dışarıdaki tüm tehlikelerden korunarak insani bir yaşam sürme fırsatı bulurken diğer ucundaki yardımsever öğrenciler ise paylaşmayı, bilinçli ve duyarlı olmayı öğreniyor. Ve Bildiğim kadarıyla İHH Zonguldak Temsilcisi İlyas Yazıcı ve ekibi il genelindeki tüm okulları ziyaret etmeye devam ediyorlar. 

Sadece okullarda öğrenciler değil imkanı olan herkes, tüm vatandaşlar bu projeye katılabiliyor, yetimlere destek olabiliyor. Okullar projenin sadece bir parçası. 

Projeye sizde katılın

Haydi imkanı olan herkesi yetimlere sahip çıkmaya davet ediyorum.

Ayda çok cüzi bir parayla dünyanı uzak bir köşesinde ki yetim bir kardeşimize yardım edebiliriz

Eğer bir kişinin bile bu projeye katılmasını ve yetimlere destek olmasını sağlayabilirsem ne mutlu bana

**

TAZİYE..

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın kayınpederi Köksal Baytürk’ün hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.

Geçirdiği kalp krizi sonucu Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Köksal Baytürk (70), yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Merhumun cenazesi 19 Kasım’da Acılık Cami’nde İkindi Namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından Belediye Asri Mezarlığı’na defnedilecek. 

Merhuma Allah'tan rahmet, Başkan Ömer Selim Alan, eşi Ceyda Alan ve ailesine başsağlığı diliyorum.

Ruhu şad mekanı cennet olsun

**