YKS ek tercih ÖSYM tarafından açıklanarak 12 Eylül 2023 Salı günü ile 17 Eylül 2023 Pazar günleri arasında https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılacağı duyuruldu. Henüz bir bölüme yerleştirilemeyen adayların yapacağı ek tercih için ön bilgilendirme amaçlı tercih kılavuzu erişime açıldı.
Başvuru yapmak isteyen adaylar 50 lira başvuru ücreti ödeyecek olup YKS ek tercih, yerleştirme ardından boş kalan 20 bin 574 kişilik lisans ve 4 bin 813 kişilik önlisan bölümlerinin yanı sıra yerleştirilmesine rağmen kayıt yaptırmayan öğrencilerin bulunduğu bölüm ve programlar için yapılacak.
Üniversite eğitime başlamak için ikinci bir şans niteliği taşıyan YKS ek tercih henüz bir bölüme yerleştirilemeyen adaylar tarafından gerçekleştirilecek. YKS ek tercih başvuruları öncesinde ÖSYM adayları bilgilendirmek amaçlı tercih kılavuzunu erişime açtığını da duyurdu. Ek yerleştirmede, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan adayın yerleştirilmesi beklenmiyor.
YKS EK TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?
Adaylar YKS tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle yapacak.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz