Ak Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Dr. Selim Alan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ile birlikte Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti...

Siyasette “bahar havası” yaşandı...

Bu ziyaret sırasında karşılıklı olarak kullanılan samimi uslup, siyasetin pekala “kırıp dökmeden” de yapılacağını bir kez daha göstermiş oldu.

Özellikle yerel siyasette...

Zonguldak gibi herkesin birbirini tanıdığı, herkesin birbirine aşina olduğu, günde en az bir kez Gazipaşa Caddesi’nde karşılaştığı, selam verip, selam aldığı, düğününe, cenazesine katıldığı şehirlerde “siyasi nezaket” daha fazla önem taşıyor.

Seçim zamanı gelip geçecek, kazanan kazanacak, kaybeden kaybedecek, ancak herkes yine birbirinin yüzüne bakacak.

O yüzden siyasilerin, özellikle adayların birbirlerinin yüzüne bakamayacak söz ve davranışlardan kaçınması gerekiyor.

***

Dr. Selim Alan...

İçimizden biriydi, Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü gibi önemli bir görevi ifa ettiğinden kamuoyunda yakından tanınıyordu.

Elbette siyasetin içindeydi, Ak Parti’de yönetimde yer alan isimlerden birisiydi.

Ak Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı oldu...

Başlangıçta tereddütler vardı, Dr. Selim Alan’ın adaylık bakımından “doğru tercih” olup olmadığını sorgulayanlar da oldu...

CHP’nin ağırlıklı ve kolay kolay değişmeyen oy potansiyeline sahip olduğu Zonguldak Merkez’de, Ak Parti’nin Dr. Selim Alan ile seçim kazanıp kazanamayacağını tartışanlar da oldu.

Ancak bu tartışmalar çok kısa sürdü...

Şimdi gelinen noktayı hatırlatalım...

Ak Parti Zonguldak Belediye Başkanlığı seçimini ancak Dr. Selim Alan ile kazanır.

Sadece Ak Parti’liler değil...

Şimdi CHP’liler de böyle söylüyor.

***

Dr. Selim Alan bir sohbet sırasında aynen şöyle söylemişti...

“ Ben, Sayın Cumhurbaşkanıma söz verdim, bu seçimi alacağım, sonra da makamına gidip Zonguldak için talepte bulunacağım. Ben bu şehrin insanıyım. Herkesin oyunu isteyeceğim. Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, kimseyi ötekileştirmeden herkesin oyunu isteyeceğim. Seçildiğim zaman herkesin belediye başkanı olacağım. Bu şehrin bütün insanlarına, bu şehrin bütün mahallelerine hizmetin en iyisini götürmeye çalışacağım.”

Dr. Selim Alan’ın çok kısa sürede “seçim kazanacak aday” profiline gelmesi tesadüf değil elbette...

Öncelikle kendine güven ve inanç meselesidir.

Ak Parti teşkilatlarının adaylık tartışmalarından çok kısa sürede sıyrılıp, Dr. Selim Alan etrafından kenetlenmesi, başta İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan olmak üzere teşkilatların tam desteğini sağlaması, toplumsal iletişimin beklenenin çok üstünde gerçekleşmiş olması, insanlarla demagoji yapmadan, sade, yalın ve samimi bir diyalog içine girmiş olması bir anda böyle bir aday profilinin çıkmasına neden oldu.

Dr. Selim Alan, elbette Ak Parti’nin belediye başkan adayı ama, “ Zonguldak halkının belediye başkan adayı” olmak yolunda hızlı adımlarla ilerlediği gözlemleniyor.

Siyaset sahnesinde hızlı ve düzgün adımlarla yürümek son derece önemlidir.

Dr. Selim Alan bunu başarmış durumda...

Yürüyüşü değişmezse ne ala !..