AK Parti Zonguldak 7.Olağan İl Kongresi’nde Zeki Tosun üst üste üçüncü kez il başkanı seçildi, üçüncü kez delegelerin güvenini tazeledi.  Kongrenin Divan Başkanlığı’nı AK Parti Kastamonu Milletvekili ve AK Parti Zonguldak İl Koordinatörü Metin Çelik yaptı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, 24. Dönem Samsun Milletvekili, geçmiş dönem Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile AK Parti Zonguldak İl ve ilçe yönetim kurul üyeleri, belediye başkanları ile delegeler katıldı. Ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı video konferans ile kongreye bağlanarak partililere hitap etti.

BU KONGRE DİĞERLERİNDEN ÇOK FARKLIYDI ÇÜNKÜ..

Kongrede Zeki Tosun adeta görev gösterisi yaptı

Ve bu kongrenin diğer iki kongreden bir farkı vardı

Diğer iki kongrede Zonguldak Belediye Başkanlığı AK Parti’de değildi ancak bu kongrede ise Zonguldak Belediye Başkanlığı AK Parti’de olmasıydı.

Zeki Tosun’un yeniden aday gösterilmesinde 3 milletvekili çıkartılmasın yanında Zonguldak Belediye Başkanlığının kazanılması tabi ki en büyük etkendir.

Kongrede birkaç isim dışında tüm yönetim değişti.

Güçlü bir yönetim, milletvekilleri ve Zonguldak belediye Başkanlığı’nın kazanılmış olmasından dolayı yükselen morale, Zonguldak’ta hayata geçirilecek projelerle birlikte, AK Parti şimdi 2023’ü hedefliyor.

Zeki Tosun’un omuzlarındaki sorumluluk daha da artmış bulunuyor.

2023 seçimlerinde AK Partili Belediye Başkanların göstereceği performans, hayata geçirilecek projeler seçimlerin kaderini belirleyecek.

**

CHP’NİN SİYASİ NEZAKETSİZLİĞİ

Tarih 26 Şubat 2020

Yer-Zonguldak Site Kapalı Spor Salonu

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 37.Zonguldak İl Olağan Kongresi 

Murat Pulat ve Hakkı Güney’in yarıştığı kongrede Murat Pulat kazanarak CHP İl Başkanı seçildi.

Ve o gün kongreye katılan isimler arasında ise davet edilen siyasi partilerin temsilcileri arasında AK parti adına AK Parti İl Başkanı Vekili Ömer Gülay ile AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Habipoğlu katıldı.

Ve tarihler 8 Şubat 2021 Pazartesi’yi gösterdiğinde Site Kapalı Spor Salonu’nda AK Parti’nin il kongresi vardı.

Kongreye; MHP İl Başkanı Varol Demirköse,  İYİ Parti İl Yönetim kurulu Üyesi Erdal Gülay, Vatan Partisi İl Başkanı Gökhan Yılmaz, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı, BBP İl Başkanı Turgut Günay, Saadet Partisi İl Yönetim Kurul Üyesi İsmail Üstünyer katıldı ve her biriyle Kanal Z olarak röportaj yapıldı.

Kongrede kendisiyle röportaj yapmak için CHP temsilcisini aradım ama bulamadım

Hatta bir kaç kişiye de sordum katıldı mı diye bir çokları görmedim dedi.

Kongreyi takip ederken gazeteciler arasında da bu konu geçti. 

Bir gazeteci arkadaşım sabah CHP İl Başkanı Murat Pulat’ı gördüğünü, kendisine kongreye katılacak mısın diye sorduğunu ve Murat Pulat’ında davet edildiğini ve katılacağını söylemiş.

Ancak ne kendisi ne de yönetimden bir kimse vardı.

Yani CHP burada siyasi bir nezaketsizlik gösterdi

Bence katılmalıydı

CHP’ni AK Parti kongresine katılmayarak siyasi bir nezaketsizlik göstermiş oldu.

**

GÜNÜN SÖZÜ: Asla vazgeçmeyin, kaybedenler yalnızca vazgeçenlerdir.