Bilindiği üzere basından sansürün kaldırıldığı tarih olan 24 Temmuz 1908 tarihinden itibaren her yıl 24 Temmuz günü Basın bayramı olarak kutlanmaktadır.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) olarak 24 Temmuz’a coşkuyla kutladık.

ZGC olarak ilk Atatürk Anıtına Çelenk koyduk, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunduk ve ardından vali Ahmet çınar’ı makamında ziyaret etti. Son olarak ise gazeteciler ile birlikte yemekte buluştuk.

En başa dönersek, şiddetli yağmur altında bilme Anıta çelengimizi koyarak törenimizi gerçekleştirdik. Burada ZGC başkanı derya Akbıyık yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

Ardından vali Ahmet çınar’ı ziyaret ettik ve Sayın valimizin  verdiği mesajlar çok önemliydi.. Vali konuşmasında gazetecilerin basın ahlak ve ilkelerine uyması gerektiğini ifade etmesi anlamlıydı.

Son olarak ise düzenlene yemekte Derya Akbıyık gazetecilere ve gazeteci çocuklarına ücretsiz İngilizce kursu verilecek.

Kısacası 

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak 24 Temmuz Basın bayramını en güzel şekilde kutladık.

ZGC farkını ve kalitesini yine ortaya koydu.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Genel sekreteri olarak,

Bir gazeteci olarak,

Diyorum ki;

-Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın, kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak; şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadır. 

-Bizler ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine önemli katkılar sağlayan yerel basın olarak görevimizi şimdiye kadar özveri ile yerine getirdik ve getiriyoruz da. Bundan sonra da aynı özen ve duyarlılıkla sürdüreceğiz. 

-Bu özel mesleğin bekçileri olan, gecesini gündüzüne katarak tüm zorluklara göğüs geren ve kamuoyunun aydınlatılmasında önemli görev üstlenen tüm gazeteci arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. 

-Basın olarak bizler haber, düşünce ve bilgiyi tarafsız bir şekilde kamuoyuna ileterek, toplumun doğru bilgilendirilmesi konusunda çok önemli bir görevi yerine getiriyoruz. 

-Basın, demokrasi açısından vazgeçilmez bir unsurdur ve gazeteciler olarak kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda hizmet ediyoruz. 

-Gazeteciler halkın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dilidir. Sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeleri gündeme taşıyarak kamuoyunu haberdar olmasını sağlıyoruz.

-Doğru, tarafsız ve ilkeli yayınlarıyla, mesai mefhumu tanımadan milletimize hizmet eden, kamuoyuna gerekli hassasiyetlerin oluşturulması açısından ilkeli habercilik anlayışıyla çalışan başta ilimiz genelinde ki tüm yazılı ve görsel basında görev yapan basın emektarlarının 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramını 110. yıl dönümünde tebrik ediyorum.