6 yıllık yoğun bir çaba sonuç verdi.

Türkiye’de ilk kez gazetecilere özel bir toplu konut projesi hayat geçti ve bunun öncüsü Zonguldak oldu. 

Bizden sonra başka illerde toplu konut projeleri hayata geçti.

Tabi ki bu işin mimarı Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanımız Derya Akbıyık’tır.

Derya Akbıyık liderliğinde yaklaşık 6 yıldır devam eden yoğun çalışmaları sonuç verdi ve gazeteciler konut sahibi olmak üzere.

Bu 6 yılık süreçte şu anki Sayın Valimiz Ahmet Çınar, bir önceki Valimiz Sayın Ali Kaban ve ondan daha önceki Sayın Valimiz Erol Ayyıldız, eski TBMM Başkanımız Sayın Köksal Toptan, Zonguldak Milletvekillerimiz, Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Muharrem Akdemir, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü, BİK Zonguldak şube müdürlüğü, Defterdar, Çevre Şehircilik, Milli Emlak ve İmar Müdürlüğü hepsini bunda büyük bir emeği var.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak büyük bir gurur içindeyiz.

İhale 2017 yılı sonunda yapıldığı için kur artışlarından çok fazla etkilenmeyeceğiz inşallah.

Basın sitesinin yeri gerçekten çok güzel. Deniz manzaralı, doğası var, kente yakın ve üniversiteye sadece 700 metre uzaklıkta ve her türlü toplu taşıma ulaşımı var. Altyapı tamamlardı. Doğalgazından içme suyuna ve elektrikler tesisatlarına kadar şuanda yapılmış durumda. 

TOKİ basın Sitesinin bulunduğu alan daha önce dikenlik, ormanlık, virane bir yerdi ve şimdi orası bir yaşam alanı haline gelecek.

İnşaat çalışmaların başladığı 10 aylık sürede müteahhit çok ilerleme kaydetti. Çok hızlı bir çalışma yapılıyor. Mayıs 2019’da teslim edilecek.

**

O UÇAK ZONGULDAK’A GELMELİ..

Brezilyalı bölgesel uçak üreticisi Embraer’in modernize edilerek verimlilik düzeyi geliştirilen E-Jet E2 ailesinin E190 E2 model ‘Profit Hunter duydum ki İstanbul’a gelmiş. 

Köpek balığı gibi boyanmış olan uçak özellikle kısa mesafeli ve düşük yolcu kapasiteli yurt içi uçuşlarda kullanılacağını öğrendim.

Konuyla ilgili çıkan haberde İstanbul’a gelen Kısa ve dar pistlere rahatlıkla iniş kalkış gerçekleştiren E190 E2’nin, ülkemizdeki bölgesel hava yolcu taşımacılığının gelişmesine büyük katkı sağlayacağına işaret ediliyor.

Demek oluyor ki o uçak Zonguldak’a da gelmeli

Zonguldak olarak Bölgesel havacılık ta ilerleme yerine geriye itmekten bıktık artık.

Buradan THY ve Zonguldak yetkililerine bu konuda çağrıda bulunuyorum.

Gereği yapılmalı ve o uçak ve diğer uçakların Zonguldak Havaalanına gelmeleri ve uçuşa başlamaları sağlanmalı diyorum.

THY Zonguldak’ta yurt içi seferlere başlamak için daha neyi bekliyor ki

**

GÜNÜN SÖZÜ: İçinde renk yoksa dışarıda gökkuşağı arama.