Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) ev sahipliğinde ilk kez kentimizde 14-16 Ağustos tarihlerinde  “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Basın Vakfı Olağan Genel Kurulu toplantısı yapılacak. Zonguldak’a Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve yönetim kurul üyeleri ile birlikte cemiyet başkanları ve yöneticileri gelecek.
Zonguldak’ta konuklarımızı ZGC olarak ağırlayacağız. 
TGC Basın Vakfı Başkanı Yılmaz Karaca’nın başkanlığında gerçekleştirilecek olan vakfın olağan genel kurul toplantısının Zonguldak’ta yapılacak olması tabi ki kentimiz için çok önemli. 
Türkiye’de 45 ilden gelecek olan çok sayıda gazeteci döndüklerinde Zonguldak’ı değerlendirecekler, ilimizin tanıtımına katkı sağlayacaklar.
Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık’ın da dediği gibi
Türkiye genelinde kendilerini mesleki kariyerlerinde toplumun sesi olarak kabul ettirmiş saygınlığı bulunan, aktif olarak yönetim kademelerinde de yer alan gazetecilerin genel kurul toplantılarını Zonguldak’ta yapmak istemeleri kent açımızdan gurur kaynağı
Ne kadar da haklı
Ülkemizin birçok coğrafyasında güzide mesleğimizi kamuoyunun gözü kulağı olarak ücra eden gazetecilerin kentimize gelerek gönüllü elçi olarak tanıtımımızı yapacak olmaları tabi ki de Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak bizlerin gurur kaynağıdır.

Bu organizasyon ZGC’nin kalitesini ve büyüklüğünü gösteriyor.

Ve tabi ki bu organizasyonda ZGC’ye destek verenlere teşekkür ediyorum.


**

AK PARTİ 19 YAŞINDA

14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti bugün 19 yaşında. AK Parti 2001 yılından bu yana girdiği tüm seçimlerden birinci parti olarak çıkmayı başaran tek parti. AK Parti döneminde yapılan icraatlar, değişim, dönüşüm ve yenilikler saymakla bitmiyor.  Bu ülkenin faizini dahi ödemeye yetişemediği İmf’ye olan borcu kapatıldı. Terör örgütleriyle mücadele yurt içi ve yurt dışında kararlılıkla sürdürüldü. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul ve İzmir arasını 3.5 saate indiren Osmangazi Köprüsü, Şehir Hastaneleri, 150 milyon yolcu kapasiteli dünyanın en büyük havalimanının ilk etabı her türlü engellemelere rağmen açıldı. Başta savunma sanayisi olmak üzere milli ve yerli üretimde; İha, Siha, Mehmetçiğimizin kullandığı silahlar, zırhlı araçlar, ATAK helikopteri, Göktürk Milli Keşif uydusu, ilk otomobilimiz Togg gibi adını daha sayamayacağımız niceleri bu dönemde ülkemize kazandırıldı. Türk lirasından 6 sıfır atılması, işsizlikte ve enflasyonda tek haneli rakamlara gelinmesi, kamuda ve eğitimde kılık kıyafet serbestliği, 12 Eylül darbecilerinin yargılanması gibi köklü değişiklikler bu dönemde oldu. Her şeyden önemlisi bugün Türkiye’miz, dış politikada bölgesinde ve dünyada söz sahibi ülke haline geldi. Biz artık büyük bir ülkeyiz ve bölgemizde eskisi gibi istedikleri politikaları gerçekleştiremiyorlar. Ve tabi ki Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kısmet oldu. Milletten aldığı güçle 86 yıllık esareti sona erdirildi. Görüldüğü gibi ülkesini güçlendiren, her geçen gün büyüten, geliştiren bir Türkiye ve milleti için çalışan bir AK Parti var. AK Parti’nin 19.Kuruluş yıldönümünü kutluyorum.

**


YAŞAM DAİMA SANA VERDİKLERİNİ GERİ VERİR 
Bir adam ve oğlu ormanda yürüyüş yapıyorlarken birden oğlan takılıp düşüyor ve canı yanıp "Ahhhhh" diye bağırıyor. İleride bir dağın tepesinden "ahhhhh" diye bir ses duyuyor ve şaşırıyor. Merak ediyor ve "Sen Kimsin?" diye bağırıyor. Aldığı cevap "sen Kimsin?" oluyor. Aldığı cevaba kızıp "sen bir korkaksın" diye tekrar bağırıyor. Dağdan gelen ses "sen Bir Korkaksın" diye cevap veriyor.
Çocuk babasına dönüp "baba ne oluyor Böyle?" diye soruyor.
"oğlum" diyor adam, "Dinle ve öğren!" ve dağa dönüp
"Sana Hayranım" diye bağırıyor. Gelen cevap "sana hayranım" oluyor. 
Baba tekrar bağırıyor, "sen muhteşemsin!".
Gelen cevap "sen muhteşemsin!". 
Oğlan çok şaşırıyor, ama halen
ne olduğunu anlayamıyor.
Babası açıklamasını yapıyor. "İnsanlar buna `Yankı` derler, ama aslında bu `Yaşam`dır. 
Yaşam daima sana verdiklerini geri verir. 
Yaşam yaptığımız davranışların aynasıdır. 
Daha fazla sevgi istediğin zaman, daha çok sev!
Daha fazla şevkat istediğinde, daha şevkatli ol! 
Saygı istiyorsan insanlara daha çok saygı duy. 
İnsanların sabırlı olmasını istiyorsan sen de daha sabırlı olmayı öğren. 
Bu kural yaşamımızın bir parçasıdır.