Yeni Zonguldak Atatürk devlet hastanesi bünyesinde kısa bir süre önce hizmete açılan yanık ünitesinde Karabük, Bartın ve Bolu gibi illerden çok sayıda hasta tedavi görüyor.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nin Acılıkta'ki ek hizmet binası, yanık, kemoterapi ve diyaliz ünitesi İle ilgili açıklama yapan il Sağlık Müdürü Uzman Dr.  Ertuğrul Güner; Yeni Hastaneye geçerken bir takım odaların tamamen tek kişilik, çift kişilik, içerisinde tuvalet ve banyoların olduğu odalar haline gelmesi, özellikle hasta ve yakınları için büyük konfor sağladı” dedi 


YANIK ÜNİTESİNE ÇEVRE İLLERDEN HASTALAR GELİYOR

İl sağlık müdürü Ertuğrul Günay yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere yeni hastanemizde yanık ünitesini hizmete açtık. On yataklı yanık ünitemizde şu anda sekiz hasta tedavi görüyor. Hastanemizdeki yanık ünitesinde tedavi olmaya çevre illerden Bartın, Karabük, Bolu ve Düzce illerinden hastalar geliyor. Yanık ünitesinin hizmete girmesinde emeği geçen milletvekillerimize ve Türkiye Petrol Ortaklığı Anonim Şirketi (TPOA)
teşekküre teşekkür ediyoruz” dedi.

KEMOTERAPİ VE DİYALİZ ÜNİTELERİ YENİLENİYOR

Kemoterapi ve diyaliz ünitesinin de yenilendiğini ifade eden il sağlık müdürü Ertuğrul Güner şunları söyledi:

“Hastanemizdeki kemoterapi ve diyaliz ünitesi de yenileniyor. Halkımıza en iyi sağlık hizmeti sunabilmek için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız.”


ACILIK'TAKİ EK HİZMET BİNASI ESKİ BAŞHEKİMLİK BİNASI'NA TAŞINACAK
Güner, "Acılık semtinde bulunan ek hizmet binamız Depremlerde sallanıyor ve çalışanlar haklı olarak dışarı çıkıyorlar. Her sarsıntı sonrası Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden ekipler gelerek İnceleme yapıyorlardır. Biz de karar alarak eski Atatürk Devlet Hastanesi Başekimlik binasına taşınma kararı aldık. 
Bu şekilde çalışanlarımızın  panik olmadan çalışma ortamlarını hazırlamış olacağız. Acılıktaki eski ek binada personel bulundurmadan depo ve arşiv olarak kullanmaya devam edeceğiz.    
Acılıkdaki ek binaya biz depreme dayanıklı testi yaptırmadık ama 1992 yılında yapılmış bir bina ve görüntü olarak da taşınmamızın daha doğru olacağına karar verdik” dedi.
(Haber: Neriman Dengiz)

Editör: Oğulcan Öz