Zonguldak olarak uzun süredir tadımız tuzumuz yoktu.
Zonguldak'ın hep kötü olarak anılmasından artık usanmıştık.Covit-19 süresinde büyük şehirlerle birlikte sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Zonguldak'ta uzun süredir moral veren bir gelişmeye ihtiyacımız vardı ve bu habere bir nebze olsun sevindim
Zonguldak 81 il arasında birinci oldu.
Zonguldak, Öğretmen ve öğrenci EBA Kullanımında Türkiye genelinde Öğretmen EBA kullanımında Zonguldak 1. sırada yer alırken öğrencilerin EBA kullanım oranında Zonguldak 3. sırada yer aldı. 
Zonguldak'ın birinci ve üçüncü olması haliyle gururlandırdı tabi ki.
Bu başarıda emeği geçen bütün öğretmenlerimizi. Okul müdürlerimizi ve ilçe müdürlerimizi tebrik ediyorum kutluyorum

**


BUGÜN 19 MAYIS..
Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 
Tabi ki bugün bize siyaset yazmak değil  bayramımızı kutlamak düşer.
19 Mayıs 1919'un şanlı bir direnişin tarihidir.19 Mayıs'ın armağan edildiği gençler, şanlı tarihimizden alacakları güç ve güvenle Türkiye'nin yükselişinin mimarı olacaklardır. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü nedeniyle gençler meydanlara çıkamasa da 19 Mayıs coşkusunu yüreklerinde hissediyorlar.
Bağımsız bir devlet yolunun ilk adımını Atatürk 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak atmıştı. Milli Mücadele tarihimiz şehit düşeceğini bile bile vatan için cepheye giden daha bıyığı terlememiş gençlerimizin isimleriyle doludur. Atatürk'ün bu günü gençlere armağan etmesi onlara duyduğu güven ve verdiği değerin ifadesidir. 19 Mayıs 1919'da yakılan bağımsızlık meşalesini korumak ve yüceltmek gençlerin görevidir. Bağımsızlığımızı korumak ve sürdürmek için ekonomik alanda gelişmiş olmak, bunun için de bilimde ve fende ilerlemek ve üretmek gerekiyor. 
Gelişmek ve ilerlemek bir bayrak yarışıdır. Samsun'da başlayan bu yarışta bayrağımızı en ileri mesafeye taşıyacak olan tabi ki gençlerimizdir. 19 Mayıs 1919 esarete karşı bağımsızlığın, teslimiyetçiliğe karşı dik duruşun, yılgınlığa karşı umut ve uyanışın miladı, destansı bir mücadelenin ilk adımıdır. Düşman işgaline karşı Anadolu’nun her köşesinde yükselen bağımsızlık ruhunun ateşlendiği bu tarih, kurtuluşumuzun destansı mücadelesini Samsun’dan başlayarak tüm Anadolu’ya yayıldığı tarihtir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde teslim etmek, Türk gençliğinin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Gençlerimiz Şanlı tarihimizden alacağınız güç ve güven, ecdadımızdan alacağınız milli birlik şuuruyla dün olduğu gibi bugün de, yarın da Türkiye ülkemizi koruyacak ve yükselişinin mimarı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna canını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm halkımızın ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum.

**
HER CANLI KENDİ PENCERESİNDEN BAKAR: 
Karıncaya sorarlar ''Hayvanları anlatır mısın?''
Tabii der Karınca ;''Hayvanlar ikiye ayrılır. 
1.Gurup; aslan, kaplan,yılan gibi şevkatli ve iyi huylu hayvanlar.
2.Gurup; Tavuk,kaz ve ördek gibi zalim ve yırtıcı hayvanlar.'