Zonguldak-Bitlis artık kardeş olduk.

Zonguldak ve Bitlis Dernekler Federasyonu bir ilke imza atarak, Zonguldak Bitlis kardeşlik gecesi düzenlendiler. 

Türkiye’de böylesine bir etkinlik ilk kez düzenleniyor.

İstanbul Bağcılar’da düzenlenen gecede Bitlis Zonguldak kardeşlik tohumları ekildi. Bir önceki Bitlis ve şu anki Zonguldak Valimiz Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak Milletvekillerimiz; Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, , Zonguldak Dernekler Federasyonu Başkanı Gurbet Altay, Bitlis Dernek Başkanı Selim Korkmaz, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mustafa Çufalı, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Zonguldak eski Milletvekili Faruk Çaturoğlu, çok sayıda Bitlis ve Zonguldaklı belediye başkaları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Ahmet Çınar gecede gerçekten kardeşlik adına güzel bir konuşmaya imza attı,

“Kardeşlik Cenabi Allah’ın emri. Bizi bugün bu kardeşlik gecesinde buluşturan Dernek başkanlarına huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Ben en çok Bitlisliyim bunu orada da söyledim. Hepinizden çok Bitlisli olan benim. Çünkü Bitlis’in yolları, suları, meseleleri, iyileri, iyilikleri  ve her şeyi beni çok yakından ilgilendiriyordu. Bir çok insan kendi en yakınına sırlarını veremezken makamımızdan dolayı sırlarını paylaşıyordu. Bu nedenle benden daha iyi Bitlisli olması mümkün değil diye düşünüyorum. Ben Bitlis’i çok sevdim. Bitlis’in tarihini, toprağını, insanını, sıcaklığını, samimiyetini ve dostluğunu çok sevdim. Bitlis’te çalışmış olmaktan dolayı gurur duyuyorum.  Aynı şeyleri Zonguldaklılara da söylüyorum. Hepinizden daha çok Zonguldaklı benim. Zonguldaklıları az önce saydığımız sebeplerden dolayı çok seviyorum. Bu dostluk ve insanlık bizim özümüzde var. İslam’la yoğrulmuş bir ahlakın, bir öğretin ve bir medeniyetin sonucu oluşmuş bu kültürden başka şey bekleyemeyiz. Kardeş olmak Cenabi Allah’ın emriydi. Allah söylüyorsa buna başka ne söz söylenebilir”

Sayın valimizin de söylediği gibi 

Buna başka ne söz söylenebilir ki

ZONDEF ZONGULDAK’IN GURURU..

Buradan özellikle Zonguldak Dernekler Federasyonu (ZONDEF) Başkanı Gurbet Altay,’a teşekkür ediyorum, böylesine anlamlı ve güzel bir organizasyona imza atağı için.

ZONDEF gerçekten Zonguldak’ın gururu oldu

Zonguldak Dernekler Federasyonu, İstanbul’da bulunan çok sayıda Zonguldaklılar Derneği’nin çatı kuruluşu olarak güzel etkinliklerde bulunuyorlar.

Zonguldak kendi içinde bu kadar bir ve beraber değil ama 

İnanın Zonguldak dışında yaşayan hemşehrilerimiz, Zonguldak’ta yaşayan bizlerden daha bir ve beraberlik içindeler.

Bu bizim galiba eksikliğimizi ve kendimize çeki düzen vermemiz gerektiğini hatırlatıyor.