Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi rektörlüğünü uyardı.

İşyeri dışında satış yetkisi alan firmaların üniversite içerisinde satış yaparak öğrencileri kazıklandığını belirten Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, "Bu kişiler okula nasıl gidiyor ve kim izin veriyor şeklinde konuştu.

ZBEÜ Ana kampusun de özelikle bu yıl kentimizi üniversitemizi tercih edip gelen öğrenciler, üniversite içine kadar girip değişik adla yetki alan firmalar tarafından kandırıldığını ifade eden Tüketici Hakları Derneği Zonguldak şubesi başkanları Topaloğlu şunları söyledi;

"İngilizce öğreneceksiniz deyip bu yoksul dar gelirli öğrencileri kandırıyorlar. Üzülerek belirtiyorum ki bu duruma üniversite yönetimi izin veriyor, ve bu duruma seyirci kalıyor. Bu öğrenciler burs paralarını bu sahtekarlara vermek zorunda kalıyorlar. Öğrencilere deneyin beğenmeseniz, Telefon edin sözleşmeyi iptal ederiz deyip kardırıyorlar. Bu şekilde 14 günlük cayma sürelerini ellinden alıyorlar. Biz dernek olarak elimizden geleni yapacağız. Her türlü yola başvuracağız. ZBEÜ Rektörlüğünü uyarıyoruz. Bu satışlara üniversite içinde ve dışında izin vermeyin.

Kaynak: Haber Merkezi