Uzun süredir Sayın Necati Başar başkanlığında faaliyetlerini sürdüren Zonguldak İli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği gerçekten “adına yakışan” bir dernek…

Öyle “Zonguldak” adını “siyaset” ya da “ticaret” basamaklarında yükselmek için kullanan dernek yöneticilerine hiç benzemiyor.

Kamuoyunda kısaca “ Zonguldaklılar Derneği” olarak bilinen dernek şu anda yaklaşık 600 Zonguldaklı üniversite öğrencisine eğitim bursu veriyor, her yıl öğrencilere kırtasiye yardımı yapıyor, çeşitli sosyal yardım faaliyetlerinde bulunuyor.

Dernek hakkında şu ana kadar hiçbir şaibe duyulmadı, görülmedi.

Dernek Başkanı Başar için Zonguldak insanına, Zonguldak’ın eğitim-öğrenim çağındaki gençlerine yardım eli uzatmak adeta bir “yaşam tarzı” haline gelmiş durumda…

Her yıl daha çok öğrenciye burs olanağı sağlayabilmek için adeta çırpınıyor, zamanının büyük bölümünü bunu sağlayabilmek için ordan oraya koşturmakla geçiriyor.

*

Necati Başar’a, kısa bir süre önce, İstanbul’da eğitim gören ve kronik hastalığı olan bir yakınına bakmak zorunda olan Zonguldaklı bir öğrenci ile ilgili burs talebi iletildi.

Yakın bir arkadaşımız tarafından iletilen bu talep kısa sürede sonuçlandı, İstanbul’da okuyan Zonguldaklı öğrenciye, öğrenim gördüğü süre boyunca burs olanağı sağlandığı bildirildi.

Necati Başar’ı kutluyoruz…

Derneğin yardım elini uzattığı bütün öğrencilerimiz için, bu “iyilik” hassasiyetini yüreğinde taşıdığı için, dernekçiliği kişisel hesaplarına alet etmeden, gönüllülük esasına göre yaptığı için…

*

İşte “ Zonguldak Derneği “ böyle olunuyor.

“ Zonguldak “ adı böyle taşınıyor.

“ Zonguldak “ adını kullanarak attığı zaman mangalda kül bırakmayan, üstelik maddi olanakları çok daha geniş olan derneklerin hangisi 600 civarında Zonguldaklı öğrenciye  eğitim bursu veriyor?..

Eğer varsa söylesinler, onları da kutlayalım.

Lafla peynir gemisi yürümüyor.

Ya bu işi layıkı ile yapacaksınız, ya da “ Zonguldak “ adını kişisel ikbal için kullanmayacaksınız.

Öyle değil mi ?..

Seçim ya da ihale zamanlarını dört gözle bekleyen arkadaşlar !..