ÖZEL HABER 

Yaz aylarının en büyük keyiflerinden birisi közde mısır pişirip afiyetle yemek. Beycuma’nın Korucuk Köyü’nde yaşayan 78 yaşındaki Zihni Köktürk ailesi ile birlikte bahçesinde bol miktarda mısır yetiştiriyor.
Mısırların olgunlaşması ile birlikte evinin önünde yaktığı ateşten oluşan közlerde mısırları pişirip hem ailesi, hem de komşularıyla birlikte yiyen Zihni Köktürk, tüm Zonguldak halkını da köyüne közde pişirilmiş mısır yemeye davet etti.

“ORGANİK MISIRLARIMIZ HERKESE YETER,  BUYURUN DOSTLAR”

Köktürk, “Yazın en keyifli yiyeceklerinden biri közde kızarmış mısırdır. Bu dönemde kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz organik mısırları közde pişirip ailemiz ve komşularımızla birlikte afiyetle yiyoruz. Bahçemizde bol miktarda mısır var. Tüm dostlarımızı bekliyoruz. Hepinize yeter. Buyurun dostlar” dedi.

KÖKTÜRK AYRICA KÖZDE MISIR PİŞİRMENİN DE PÜF NOKTALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Köktürk;
 “Mısırın közde pişirilmiş olanı en lezzeti olanıdır. Ancak mısır suda da haşlanabilir, bunun tadı da bir başkadır. Yaktığınız ateşin közünün iyi derecede harlanmış olması gerekiyor. Mısırları pişirme esnasında sık sık çevirin ve mangalda yaparsanız paralel olmasına direkt közde yaparsanız ise mısırın alt bölgesinin közle temas etmesine dikkat edin. Yaklaşık 10 dakika pişirmedin ardından kızarmış olarak alın ve afiyetle yiyin”

(Haber: Ender Yüksel)