Son günlerde Zonguldak genelinde fahiş fiyatlar konusunda esnaflara haksız eleştiriler yapılıyor. Evet istisnalar kaideyi bozmaz, bazıları gerçekten haksız olarak fahiş fiyat uygulamalısı yaparak haksız kazanç sağlıyorlar ama bu demek oluyor ki Zonguldak esnafının hepsi böyle. İnanın bir çoğu kendilerine yönelik bu haksız eleştirilerden muzdarip.

Zonguldak esnafı tüm eleştiri oklarını üzerine alıyor ama asıl eleştirilmesi gereken, kontrol edilmesi gereken esnaflar değil, toptancılar ve onlara ürün veren fabrikalar. Çünkü fabrikalar haksız olarak zam yapınca dolayısıyla pahalılık ürünlere yansıyor ve esnaflarda mecburen pahalı ürün satmak zorunda kalıyorlar. 

Esnaflar sattıkları fiyatlardan bile toptancılarından ürün alamaz hale geliyorlar. Bunu suçlusu elbette parakendeciler değil fabrikalardır

Lütfen esnaflarımıza haksız eleştiriler yapmayalım. İnanın bir çoğu zararına da olsa ürünlerine zam yapmamak için direniyor.

Kısaca Zonguldak esnafı bu haksız eleştirileri hak etmiyor.

Ülke şartlarımız malum, 

Ekomoni allak bullak

Hükümetimiz ekonomik tedbirler alıyor

HEPİMİZ SAKİN OLMALIYIZ

Bu Corona çıktı çıkalı hepimizin hayatı alt üst oldu. Tüm dünya ülkeleri sınırların kapatarak izolasyon uyguluyor. Ülkeler tüm giriş ve çıkmışları yasaklayarak karantina uyguluyorlar. Türkiye örnek tedbirler birlikte bu zamana kadar Corona’nın etkisinden kurtulmayı başardı.

Türkiye’de şu ana kadar 47 Corona vakası tespit edildi ve Allah’a şükürler olsun ki ölüm olayı yaşanmadı. Üstelik bu kişilerin durumunu kötüleşmemesi de olayın sevindirici yanı.

Ülkemizde ki 47 vatanın hepsi dış kaynaklı. Yani ülkemizin içinde her hangi bir virüs olayı yok anlamına geliyor.

YURT DIŞINA GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR KOMPLE YASAKLANMALI

Ülke olarak daha sıkı tedbirler almalıyız. Yurt dışına tüm giriş ve çıkışlar yasaklanmalı. Yurt dışından gelen herkese zorunlu karantina uygulamazsı yapılmalı. Kimliği ve görevi ne olursa olsun. Şu anda ülkemiz genelinde sıkı tedbirler alınıyor. İnsanların kalabalığa girmemeleri, temastan kaçınmaları, isteniyor. Camilerde toplu namaz kılma olayı iptal edildi. Cuma namazları kılınmayacak. Kapalı mekanlar Avm ve Lokantalar hariç hepsi kapatıldı belirli bir süre bu uygulamanı devam edecek bu kesin. Ülke olarak çok kritik bir süreçteyiz

Çok zorlu bir süreçteyiz Sadece Türkiye değil tüm dünya ülkeleri de aynı şekilde bu ve buna benzer uygulamalar yapıyor.

Tüm insanlık şu anda kendi ülkelerinde izolasyon sürece yaşıyor. Hepimiz çok dikkatli olmalıyız. Devletimiz salgının yayılmaması için her türlü çalışmayı yapıyor, elinden geleni yapıyor. Devletimiz aldığı tüm karaları bizim sağlımız için alıyor. Alınan kurallara hepimiz uymalıyız. 

Her birimiz sakin olmalıyız. Bu zor süreci sakinlikle, sabırla atlatmalıyız. Çünkü başka çaremiz yok. Panik olmanın bir anlamı yok. Sadece devletin aldığı tedbirler tek başına yetmez, vatandaş olarak her birimiz kişisel temizlik kurallarına uymalıyız. Sık sık elimizi yüzümüzü yıkamalıyız, banyo yapmalıyız. Temiz çamaşırlar giymeliyiz. Ve sadece kendimizin değil çevremizde ki insanlara da bunu söylemeliyiz. Çünkü toplum sağlığı çok önemli.

SOSYAL MEDYADA Kİ BİLGİ KİRLİLİĞİNE ALDANMAYIN

Sağlık Bakanımız Koca her gün düzenli olarak basın toplantısı düzenleyerek son durum hakkında bilgiler veriyor. Gece saatlerinde bilme yayın yaparak twet atarak yaşananları kamuoyuna açıklıyor.

Kamuoyundan hiçbir gelişme saklanmıyor. Tüm gelişmeleri şeffaf olarak izliyoruz.  Tüm bu gelişmelere karşın sosyal medyada kimi ses kayıtları kimi sahte belgeler yayınlanarak kamuoyunda panik havası oluşturulmak isteniyor. Buna hiç kimse prim vermesin, inanmasın. Devletimiz bizim yanımızda. 

**

DİP NOT: Bizi tanımayanı biz hiç tanımayız