AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan beraberinde Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız ve belediye meclis üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Yıkılan fevkani köprüsü mevkiinde kavşak çalışmaları yapılan alanda düzenlenen basın toplantısında AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan hurda iddialarına belgesi ile cevap verdi.

Başkan Mustafa Çağlayan," Öyle denildiği gibi 4.000 ton 5.000 ton 8.000 ton değil Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi akademisyenlerinin hazırladığı raporda ifade edilen 1842 ton  rakamının çok az üstünde 1.850 ton çıktı'" diyerek belgesi ile cevap verdi.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan yaptığı açıklamada şunları söyledi;

''ZBEÜ RAPORU İLE BİREBİR ÇIKAN BİR İŞ VAR KARŞIMIZDA''

Fevkani Köprüsü'nden 4.000 ton 5.000 ton 8.000 ton gibi hurda çıktı iddialarını dile getirenlere, özellikle altını çiziyorum; Bütün kameraları araştırın. Kamyonlara bakın. Yüklemeden sonra kameradan çıkıyor. Kantara giriyor. Ölçümü yapılıyor. Şu anda üniversitenin raporuyla birebir sonuçlanmış iş var karşımızda.  Şimdi üniversitenin yaptığı 1842 ton Net çıkan 1850 ton civarında. Son kalan parça ile 10-20 ton fazlası olabilir.

''FEVKANİ KÖPRÜSÜ'NDEN ÇOK FAZLA HURDA ÇIKTIĞI RAPORUNU GETİRSİNLER BEN BUGÜN İSTİFA EDERİM!"

İhalenin yapıldığı tarihteki hurda rakamı 6-7 TL bile değil.  Çarpın. Çıkartın. Diyorlar ki partimize bilim insanlarını çağırdık. İfadeye bakar mısınız? Partiye bilim insanı çağırmış Cumhuriyet Halk Partisi. Ne demişler bilim insanlarına? Burada ne kadar  var? Bir tanesi demiş ki 5000 ton. Bir tanesi demiş ki 8000 ton. Yine bir çağrı yapıyorum. Hangi bilim adamlarını çağırdıysanız davet ettiyseniz tıpkı bu rapor gibi bir tane rapor getirin.  Öyle bir rapor getirsinler. Bugün görevimi bırakmaya hazırım. O kadar net ifade ediyorum. Eğer getiremezseniz siz görevinizi bırakmaya sahiplerine söylüyorum. Hazır mısınız? Bu sorunun net bir cevabı olmalı. Varsa iddianız 5000 ton, 8000 ton. Şu kadar rakam bu kadar rakam, buyrun. Yer burada, çalışmalar burada. Bilim insanları dediğiniz kişiler gelsin. Üniversitemizden çalışmalar alsın. Belediyemiz Çalışmaları alsın. Kendi çalışmalarını yapsın. Raporun altına da imza atsın. Başka bir çağrımız daha var. Kameralar var dedik. İki satır yazımıza bakar. Zonguldak adliyesine başvurusunu yaparsınız. 

''HEMŞEHRİLERİMİZ BİZDEN UMUDUNU KESMESİN''

Hemşehrilerimize sesleniyoruz. Bu şehirden umut etmekten vazgeçmeyin. Umudumuz dirildi. Umudumuzu dirilteceğiz. Bu çalışmalarımızı da devam ettireceğiz. Öyle karalama suçlamalarla bir dakika dahi ara vermiyeceğiz. Eğer sorularınız varsa sorularınızı da alabiliriz. Teşekkür

Şimdi bir AK Partili  meclis üyesi 1200 demiş Şimdi 1842 ton çıkmış. Belediye meclis üyemiz Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi zamanında kendi gösterdikleri rakamı telaffuz etmiştir. Kendileri 1200 ton var demiştir. Kendi raporlarında yaptırdıkları o rapordan bir ifade kullanmıştır. Bunu da çarpıtarak '1200 ton dediniz, şimdi 1800'e çıkarttınız' gibi ifadeler görmekteyiz. Bu da gerçeği yansıtmamaktadır. Şimdi üniversitenin yaptığı 1842 ton Net çıkan 1850 ton civarında. Son kalan parça ile 10-20 ton fazlası olabilir. Oluşturulmak istenilen algıyla çalışmanın hepsinin kırmaya çalışıyorlar. Fakat vatandaşlarımız yaşadığı, gördüğü rahatlığı seçimde zaten takdir edecektir. Öyle farklı yollara girmenin hiçbir manası yok.

''DENİZLE BİRLEŞEMEYEN KENTİMİZİ DENİZLE BİRLEŞTİRDİK''

Yer burada.iIşte görüyorsunuz. Nefes alıyoruz Oradan bakıyoruz, denizi görüyoruz. Denizle birleşemeyen bir kent. Denizle birleşebilecek bir hale gelmiş.  Belediye başkanımız şu anda üzerinde çalışıyor. 5 yıllık, 10 yıllık, 15 yıllık projeksiyon hazırlıyor. Bu sadece bitti mi? Bitmedi. Çok daha önemli işleri var. Allah izin verirse o önemli işleri de Cumhur İttifakı'mızla birlikte, mecliste Cumhur İttifakımızla yerel iktidarın genel iktidarla uyum içerisinde onun da gücünü kullanarak hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bakın göreceksiniz. Bu köprü neden yıkılmış? Risk ortadan kalkmış, fakat böyle kalmayacak. Burada farklı bir şehir olacak. Yani öyle arkadaşlarımız, hemşehrilerimiz başka yerlere, Bolulara, Karabüklere, Bartınlara gitmeyecek. Oradakiler buraya gelecek. Bunu da hep beraber yaşayacağız. Göreceğiz. Umudumuzu diri tutuyoruz. Bu şehirden umudunu söyledim.

Kaynak: Ercan Demir