Kasım ayı sonunda Almanya Essen'de gerçekleştirilecek olan fuar ve konferans etkinliğine hazırlık amacıyla Zonguldak'a gelen Essen heyeti ilk toplantısını Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı"nda gerçekleştirdi.
Essen heyetiyle yapılan toplantıya projenin paydaşı olan Valilik, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Zonguldak Belediyesi ile BAKKA temsilcileri katıldı.

Toplantı ile ilgili açıklama yapan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Zonguldak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü  Mustafa Ayhan İnanır;
"Valiliğimiz öncülüğünde 2021 yılı itibariyle başlayan Zonguldak işbirliği çalışmalarının ilerletilmesi amacıyla bugün  Essen'den gelen bir heyetle toplantı halindeyiz. Bugünkü toplantımızda Kasım ayı sonunda yapacak olduğumuz etkinlik, fuar konferansının detaylarını netleştirmiş olacağız. İş birliğini hangi aşamalarda geliştirebiliriz? Bunları istişare etmiş olacağız. Toplantımıza hem fiziki katılımla Almanya'dan gelen misafirlerimiz dahil olacak. Hem de zom üzerinden Almanya'dan birkaç kurumu daha dahil etmiş olacağız. İkili ilişkilerin geliştirilerek devam etmesi aşamasında kurumlarımızın  ortaya koymuş olduğu iş birliği iradesi de memnuniyet verici aşamada. Zonguldak Valiliğimiz öncülüğünde ilerliyor. BAKKA, ZTSO, ZBEÜ, Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği, Zonguldak Belediyesi gibi farklı kurumlardan da temsilci arkadaşlarımızın işbirliğiyle güzel bir çalışma ortamıyla inşallah daha ileri bir aşamaya bu konuyu getireceğiz. İnşallah ilimize, bölgemiz için hayırlı olur" dedi.

Toplantı daha sonra basında kapı olarak devam etti.

(Haber-Ercan Demir)