Dün Zonguldak için çok önemli bir gün.
Çünkü Zonguldak için uzun yılardır umutla beklene Mithatpaşa tünellerinde ışık göründü.
Bilindiği üzere Mithatpaşa Tüneli-1’de ışık daha önce görünmüştü ancak Mithatpaşa Tüneli-2’de ise ışığın görünmesi bir kaç yıl gecikmişti. Yaşanan bu gecikme tabi ki isteyerek olmadı ve nihayet 2 No’lu tünelde de ışık görününce “Işık Görme” töreni düzenlendi.
Zonguldak olara hepimiz çok büyük bir heyecan içindeydik.
Çünkü Mithatpaşa tünelleri ve kilimli çok geniş bir projenin çok önemli bir parçası.
Bartın, Filyos, Kilimli, Zonguldak ve İstanbul aksı bağlantısının çok önemli bir parçası
O yüzden Zonguldak için Mihathatpaşa tünelleri adeta bir mihenk taşı teşkil ediyor.
Çünkü Vali Mustafa Tutulmaz’ın da dediği gibi, “Şu anda içinde bulunduğumuz tünel ilimizin makus talihinin kırılmasında mihenk taşı olacaktır. Çünkü bu bizim Batı Karadeniz'i bağlayan Doğu ya kadar giden oradan İstanbul'a geçen geniş sahil yolunun önemli bir parçalarından biri. Ancak bizim bilhassa Zonguldak olarak hem trafiği kolaylaştırması açısından hem de Kilimli ilçemiz de daha doğuya doğru Filyos vadisine kadar geçecek bölümün önemli alanlarından birisidir. Bunun için mutluyuz. Işık göründü demek artık bu işin yüzde 80'lik bölümünün bittiği anlamına gelir, kalan %20'lik kısımda en kısa zamanda tamamlanacak. Bunun devamı gelmesi gerekiyor, Filyos limanı bildiğiniz üzere ham bölümü bitmek üzere birinci aşaması bitmek üzere. Bundan sonra üst yapısı ve arkasından endüstri ve serbest bölgelerin de faaliyete geçmesi ile ilimizin Filyos’la bağı kurulduğunda Bu bölgeden önemli bir oranda faydalanacaktır. İşsizliğin giderilmesinde, ilimizin yeniden canlanmasında ekonomik aktivitenin artmasında Bu yollar önemlidir”

Devamı gelecek mi
Ben bu konuda oldukça umutluyum
Tören öncesi Vali Tutulmaz’a Karayolları 15.Bölge Müdürü Zonguldak-Filyos arasında ki karayolu projesi konusunda brifing verdi. Bu brifing esnasında Milletvekilleri de vardı. Ve bu brifing üzerine Vali Tutulmaz karayolunun Kilimli’den Filyos’a kadar olan bölümünü mutlaka yapılması için devamının mutlaka gelmesi gerektiğini ifade etti.
Zonguldak’ın Filyos ile bağ kurulmadığı sürece Zonguldak için Filyos Projesinin bir anlamı kalmıyor. Eğer F”ilyos projesi yapılıncaya kadar Zonguldak-Filyos karayolu bağı yapılmaz ise Bartın ve Karabük’ün insiyatifine geçecek demektir ki bunu hiç kimse istemez.

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu şu anda yatırımların Zonguldak’ta devam etmesi için yeni yatırımların yapılması için inanılmaz bir mücadele içindeler. Birlik ve beraberlik içinde Milletvekillerimiz Zonguldak’ın daha da gelişip kalkınması için bugüne kadar hiç olmadığı düzeyde bir çaba içinde.

Ben sadece Mithatpaşa tünelleri için değil bunun aynı zamanda Zonguldak’ın gelişmesi ve kalkınması adına bir ışık olduğuna inanıyorum.

Ben oldukça umutluyum.
2021 yılı sonuna kadar Zonguldak-Kilimli arasında ki sahil yolu tünellerle birlikte tamamlanmış olacak. Kilimli- Filyos arasındaki karayolu için de en kısa zamanda ihale edileceğinden hiç kuşkum yok.

**
MEVLANA NE GÜZEL SÖYLEMİŞ

Hz. Mevlana ne güzel söylemiş

“Hiç kimseye hak etiğinden fazla değer verme.”

diye

Ne kadar da haklıymış
Dost arkadaş bildiklerimizin en küçük bir fırsatı bulduğunda gerçek düşünceleri davranışlarıyla sözleriyle nasılda ortaya çıkıyor