Geçenlerde bu konuya değinmiştik…

Tekrar etmekte fayda var.

Öncelikle " söz meclisten dışarı " diyerek başlayalım.

Yani, dernekçiliği, amatör bir ruhla, topluma, şehrimize ve ülkemize hizmet anlayışı olarak benimseyen, faaliyetlerini bu kapsamda sürdüren dernek başkanları ve yöneticilerini ayrı tuttuğumuzu, onları bu güzel çalışmalarından ötürü kutladığımızı belirtmek istiyorum.

Ki, gerçek "dernek erbabı" ile " çıkar erbabı" birbirine karışmamış olsun.

***

Ticaretten veya siyasetten veya her ikisinden nemalanmak isteyenlerin ortak bir tarafı var.

"Zonguldak" adını "basamak" olarak kullanmak…

"Zonguldak" adı ile başlayıp da, mantar gibi türeyen bazı derneklere baktıkça, bunların hangisinin, Zonguldak' a ne gibi faydası olduğunu düşünüyor insan…

Örnek verelim…

Adamın biri işi gücü bırakmış sürekli medyada boy gösteriyor. Birtakım "göstermelik" ziyaretler apıyor, bir-iki "Zonguldak" lafı ediyor.

Al sana dernek başkanı !..

Bazıları onunla da yetinmiyor, "genel başkanlık" falan da istiyor.

Al sana dernek genel başkanı !..

Kendi kendilerine "ünvan" üreten bu kişilerin, "Zonguldak" adından nemalanmaktan başka, bu şehr-i Zonguldak için yaptıkları hiç bir şey yok aslında…

Laf olsun, torba dolsun !..

Maksat "görüntü" olsun !..

***

Şu tarif ettiğimiz dernek başkanlarının, ya da genel başkanlarının bu kadar "medyatik" olmasına gerekir mi, gerekmez mi?..

Onlar için gerekli…

Kendilerini tanıtmanın, yönetim kademeleri, bürokrasi, siyaset ve ticaret dünyası ile haşır-neşir olmalarının başka yolu yok çünkü…

Aslında elifi görse mertek zannedecek adamların, ara sıra, bir-iki "Zonguldak" lafı edip, yerine göre belki de anlamlarını bile bilmedikleri hamasi nutuklar çekmeleri kendilerine "ikbal" sağlama çabasından başka bir şey değildir.

Artık kendilerini nasıl ve nerede görüyorlarsa…

Onlar için tek "basamak" var…

Adı, Zonguldak…

Umut Başoğlu'ndan, Can Dündar'a…

" Yazık, yazık, çok yazık "

*** CHP eski İl Başkanı, Özel Öğretim Kurumları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Umut Başoğlu Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u öve öve bitiremeyen FETÖ firarisi Can Dündar'a sosyal medya hesaından yanıt verdi.

Macron'un diplomalarının elindeki kirleri temizleyemeyeceği şeklindeki yorumları da paylaşan Umut Başoğlu, " Şimdi ben Macron'a sempati mi duymalıyım" şeklinde paylaşımda bulundu.

Başoğlu, Türkiye aleyhideki yazıları ve açıklamaları ile tanınan FETÖ firası Can Dündar'a şunları söyledi :

" CAN DÜNDAR !

Fransa Cumhurbaşkanının eğitim durumunu paylaşmış överkende yere göğe sığdıramamış..

Bu paylaşımdan sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ben Macron'a sempati mi duymalıyım.

Söylenecek söz bulamıyorum.

Yazık yazık çok yazık."

Umut Başoğlu'nun bu paylaşımının üzerinden kısa zaman sonra Fransa Cumhurbaşkanı Macron, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V.) yönelik çirkin, edepsiz küstah ifadelerde bulundu.

Böylece, Umut Başoğlu'nun "Ellerinde temizlenmeyecek kirlerin bulunduğu" şeklinde tanımladığı Macron'un çirkin yüzü bir kez daha ortaya çıktığı gibi, Can Dündar'ın, Türkiye düşmanı, FETÖ'cü kimliği de bir kez daha anlaşılmış oldu.