Kurulduğu günden beri, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, vatandaşlarımızın huzur içerisinde yaşaması için, görev bölgelerinde asayişin sağlanması amacıyla, Jandarma Teşkilatı 181 yıldır canla başla görev yapıyor. Ülkemizin her karış toprağında olduğu gibi ilimizde de bu yüksek ruh ve şuurla görevlerini yerine getiren Jandarma Teşkilatı, gösterdiği büyük fedakârlıkların her türlü takdirin üzerindedir. Köklü bir geçmişe sahip Jandarma Teşkilatı, halkımızın can ve mal güvenliği için gece gündüz demeden mesai mefhumu gözetmeksizin 7/24 canla başla görev yapıyor. Görevini yılmadan hakkıyla yerine getiren bu güzide kurumumuz; her türlü bölücü terör örgütlerine karşı diğer güvenlik güçlerimizle birlikte omuz omuza verdiği mücadelede, en zor şartlarda dahi, yaz kış demeden kahramanlık destanı yazdı ve yazmaya da devam ediyor. 
Milletimize yönelmiş bütün tehditlere ve hain örgütlere karşı her zaman teyakkuzda ve görevinim başında olan Jandarma Teşkilatı, geçmişten günümüze taşıdığı deneyim ve birikimini; yenilikçi yöntem ve modern teknolojiyle birleştirmek suretiyle, günümüze ve geleceğe taşımasını bildi.

Hafta sonu Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen etkinliklere katıldık.
Gerçekten de Jandarma ile ne kadar gurur duysak azdır. Türkiye’nin değişik turizm sahil beldelerinde görev yapan atlı Jandarma birlikleri Zonguldak’ta ilk kez olarak görev yaptı.
Jandarma bölgeleri olan Filyos, Türkali ve Göbü ile diğer sahil beldelerinde Jandarma atlı birlikleri vatandaşın huzur ve güven için görev yapacak. Hep televizyonlardan izlerdik atlı jandarma birliklerini şimdi Zonguldak olması gerçekten güzel.
Jandarmanın eğitim almış narkotik köpekleri, uyuşturucu tacirlerini korkulu rüyası oldu. Kilolarca yakalanan uyuşturucular narkotik köpekleri tarafından aramalarda tespit edildi.
Motorize birlikler olsun, plaka tanıma sistemi olsun, kimlik gbt sorgulama sistemi olsun Jandarma en son teknolojik cihazlarla donatılmış durumda.
Öncelikle askerliğimi mavi bereli olarak Isparta’da komanda olarak yapan birsi olarak Zonguldak’ta da uzun yılar sonra mavi bereli askerleri görmek beni mutlu etti.
Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ilk kez olarak jandarma asayiş komando timini oluşturdu. Her türlü terör örgütleriyle mücadele ve toplumsal olaylara karşı kurulan jandarma asayiş komanda timini görünce inanın çok mutlu oldum.
Suç ve suçlularla mücadelede Zonguldak Jandarma teşkilatı mükemmel bir performans gösteriyor.
İl Jandarma Komutanı Gönen Süslü başta olmak üzere tüm jandarma personeline görevlerinde üstün başarılar diliyorum.


**

YAVUZ ERKMEN’İ KUTLUYORUM
İYİ Parti Zonguldak İl Başkanlığı’nı 2.Olağan Genel Kurulu Pazar günü yapıldı.
Tek liste olarak yapılan genel kurulda mevcut İl Başkanı Yavuz Erkmen, güven tazeledi.
Yavuz Erkmen’i ve yeni yönetimini kutluyor ve görevinde başarılar diliyorum.