Sivil Toplum Geliştirme Merkezi’nin Avrupa Konseyi ile iş birliği içinde Avrupa Birliği tarafından desteklenen Örgütlenme Özgürlüğünün İzlenmesi projesi kapsamında 9-13 Ekim 2023 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen “Katılımcı Demokrasi Okulu”na Zonguldak Kent Konseyi’ni temsilen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Figen Uzar Özdemir katıldı.

Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Mustafa Bilge, Ankara'da düzenlenen katılımcı demokrasi okulu eğitimininin tamamladığını söyledi.

Kent Konseyi Başkanı Mustafa Bilge, yaptığı açıklamada, "Zonguldak Kent Konseyi önemli bir etkinliğe imza attı.
Türkiye de STK dan sadece 15 kişinin katılabildiği, koşulların ağır olduğu (akıcı ingilizce konuşabilmek gibi) katılımcı demokrasi okulu eğitimini tamamladı. Bu eğitimin İlimize de ileriki zamanlarda yansımaları olacaktır

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi’nin Avrupa Konseyi ile iş birliği içinde Avrupa Birliği tarafından desteklenen Örgütlenme Özgürlüğünün İzlenmesi projesi kapsamında 9-13 Ekim 2023 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen “Katılımcı Demokrasi Okulu”na Zonguldak Kent Konseyi’ni temsilen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Figen Uzar Özdemir katılmıştır. Yerel yönetimleri ve sivil toplum örgütlerini bir araya getiren ve yerel karar alma süreçlerine katılımı güçlendirmenin standartları ve araçlarının anlatıldığı “Katılımcı Demokrasi Okulu”nda temsilcimiz Zonguldak Kent Konseyi’nin faaliyetlerinden de bahsetmiş ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla olası ortaklıklar için bağlantılar kurmuştur".
 

Kaynak: Ercan Demir