Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Mustafa Bilge kongrenin 25 Ekim 2023 Çarşamba Saat: 14.00'de Belediye Nikah Salonunda düzenleneceğini belirtti.

Kongreye katılım çağrısında bulunan Kent Konseyi Başkanı Mustafa Bilge, kongrede Zonguldak'ın sorunlarını konuşacaklarını söyledi.

Kongrede 6 ayda yaptıkları çalışmaları değerlendireceklerini ifade eden Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Mustafa Bilge, şunları söyledi:

"Zonguldak Kent Konseyi Başkanı olarak Zonguldak halkımızı yarın yapacağımız genel kurula davet etmek istiyorum. Yarın yapacağımız genel kurul seçimsiz olacak. 6 aylık çalışmamızı anlatacağız.  Ondan sonra yapacaklarımız için genel kuruldan bir takım yetkiler alabiliriz.
Zonguldak'ın sorunlarını konuşacağız. İlk geldiğimizde genel kurulda konuştuğumuz biz Zonguldak  bir kültür merkezine kavuşsun. İstemiştik. Bunu aynı şekilde gene düşüncelerim devam ediyor. Çalışmalarını devam ettireceğiz. Bir de Zonguldak Jeopark'nı çok önemsiyoruz. Yarın yapacağımız genel kurulumuzda  faaliyetlerimizi anlattıktan sonra  Zonguldak KömürJeoparkı'nın gelişimlerini, Zonguldak Kömür Jeoparkı yetkilileri orada bize aktaracak. Fazla uzun olmayacak. Ve sıkıcı bir genel kurul yapmayacağız. İnteraktif yapmayı düşünüyoruz. Seyircilerin de görüşlerini, sorularını alacağız. Onları da devreye sokmak istiyoruz. Zonguldak halkının herkesi oraya bekliyoruz. 

Şimdi Zonguldak'ta bir takım önemli sorunlar var. bunların bence başlıcası çöp döküm alanı geliyor. Bunu orada hep Fotoğraflarla konuşacağız. Herkes ne düşünüyor bu konuda? Neler yapabiliriz? üst düzey yetkilileri bu konuda nasıl harekete geçirebiliriz?  köprüyle ilgili çok eleştiriler alıyoruz. Köprüyle ilgili yarın çok önemli açıklamalar yapacağım.  

Bunun yanında Sivil Toplum Geliştirme Merkezini Demokrasi Okulunu  hayata geçirdik Onunla ilgili açıklamalar yapacağız. 
6 aylık çalışmalarımızı anlattıktan sonra bir dahaki 6 aya kadar  tekrar buluşarak ayrılacağız. 

Bütün Zonguldak halkını buraya davet ediyorum. Şunun için davet ediyorum. Çünkü Zonguldak halkı Zonguldak'la ilgili, kalbi Zonguldak'la atan insanlar bir takım çalışmalar yapmak isterlerse gelsinler bizimle beraber çalışsınlar. Ellerini taşın altına koysunlar.  Zonguldak Kent Konseyi olarak gönüllü bir kuruluşuz. Hiçbir bütçemiz yok. Elimizden geldiği kadar gönüllü olarak görev yapıyoruz.
Bizimle gönüllü olarak çalışmak isteyen Zonguldaklıları davet etmek istiyoruz"
 

Kaynak: Ercan Demir