-ÖZEL HABER-

TFF 2.lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor'un yaklaşık 60 yıldır kullandığı ve Fener semtinde bulunan tesis boşaltılıyor.
Mülkiyeti Türkiye Taş Kömürleri Kurumu'na (TTK) ait olan binayı Zonguldak Kömürspor yıllardır kira ödeyerek kullanıyordu. Bina zamanla kullanım ömrünü doldurmuş, her tarafında patlak, çatlaklar oluşmuş, duvardaki sıvalar dökülmeye başlamış, su, ısıtma tesisatında arızalar oluşarak kullanılamaz bir hale geldi. Her sezon başında yapılan tadilatlar da sonuç vermeyince Zonguldak Kömürspor son 4 yıldır bu tesiste  kalmıyordu. Futbolcular geçtiğimiz sezonlarda DSİ, Kilimli'de ve bu sezonda Çaydamar'da Gençlik ve Spor İl Müdürüne ait misafirhanede konaklıyordu.
Zonguldak Kömürspor yönetimi TTK ile yaptığı görüşmeler sonrasında kiracı olarak kullandığı tesisi boşaltma kararı aldı.
Kulüp binası içinde bulunan eşyalar tek tek boşaltılarak kamyonlara yükseldi ve depolara kaldırıldı. Binanın tabelası söküldü. Elektrik su gibi tüm abonelikler iptal edildi. Son olarak ise Zonguldak Kömürspor'un şanlı mahallesi'nde geçmişten bugüne  bugüne kadar altyapılar ve A takımı kategorisinde kazandığı kupalar kulüpte oluşturulan müzeden tek tek alınarak özelle kolilere yerleştirildi ve kaldırıldı.
Zonguldak Kömürspor yönetiminin yeni Kulüp binası konusunda girişimlerinin bulunduğu ve önümüzdeki günlerde konu ile ilgili açıklama yapacağı öğrenildi.
 

Muhabir: Ercan Aygün