Zonguldak, Kilimli ve Kozlu Belediyelerinin yaptığı çalışmalar ile birlikte şehrimiz adeta şantiyeyi andırıyor.
Zonguldak kent merkezinde Belediye tarafından sahil düzenleme çalışmaları olsun, Kız meslek lisesi önünden başlayan kanalizasyon hattı çalışması olsa, Kapuz’daki alt yapı çalışması olsun, yollardaki asfalt dökme çalışmaları olsun
Çok yoğun bir çalışma temposu içerisinde.
Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan söz verdiği gibi gerçekten projelerini ve hatta daha da fazlasını yapmak için yoğun bir mesai içinde.
Bununla birlikte devlet yatırımları olarak Kapuz ile Kilimli sahil yolu nu birbirine bağlanacak olan T-0 tünellerine de başlanılmış durumda. Kozlu girişinde köprü düzenlemesi büyük bir hızla devam ediyor.
2021 yılı sonuna kadar Kilimli’ye kadar olan sahil yolu tamamlanmış olacak.

Aynı şekilde Kilimli Belediyesi tarafından asbestli su borularının değiştirilmesi, yolların asfaltlanması çalışmaları devam ediyor.
Kozlu Belediyesi tarafından yapılar sahil düzenlemeleri ve diğer çok sayıda projeler hızla ilerliyor.
Kısacası Zonguldak, Kilimli ve Kozlu’yu da içine katarsak adeta bir şantiyeyi andırıyor. Nereye yüzümüzü dönmek bir çalışma var.
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın hem iktidar partisinden olması ve hem de aralarında müthiş bir uyumun olması çok büyük bir avantaj.
Eminim kalan 4 yılda Zonguldak merkez çok büyük değişimlere uğrayacak.


**

ALİ TOSUN’UN VERDİĞİ MESAJ ÇOK ÖNEMLİ..

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, sosyal medya hesabından Pazartesi başlayacak olan yüz yüze eğitimle ilgili olarak temenni niteliğinde bir açıklama yaptı.
Ali Tosun, “Biz artık eğitime ara vermek istemiyoruz” dedi.
Tosun mesajının devamında ise, “Biz tüm çocuklarımızın okula gitmesini yüz yüze eğitime devam etmesini istiyoruz” diyerek bunun için herkesin dikkatine ihtiyacı olduğunu ifade etti.
Yani herkesin maske, mesafe ve hijyen kuralına uymasını ve dolayısıyla eğitimin kesintisiz devam etmesi gerektiğini anlattı.
Ali Tosun kamuoyuna bu mesajı vermekte son derece haklı
Artık çocuklarımız eğitimden uzak kalmamalı
Evet doğrudur uzaktan eğitim yapılıyor ama şu bir gerçek ki yüz yüze eğitim kadar etkili değil.
Öğretmenin sınıf düzeninde verdiği eğitimle bilgisayar başında anlatarak eğitim aynı şey değil
Aynı etkili vermiyor maalesef
Bunu konuştuğum onlarca eğitimci bizzat teyit etti. Eğitim camiasından konuştuğum tüm öğretmenler, okul yöneticileri, eğitim sendikası yetkilileri yüz yüze eğitimin her zaman tercih edilmesi gerektiği yönünde hem fikir.
Bakınız bugün Avrupa’da Çovit-19 salgını Türkiye’den çok daha etkiledi ama yinede yüz yüze eğitime Türkiye’den önce geçmiş durumdalar.
Türk bilim insanlarına güveniyoruz. Aşı konusunda son günlerde sevindirici gelişmeler duyuyoruz. Aşı üretiminin yıl sonunda başlayacağı ifade ediliyor. Aşının insan denemeleri başlamış durumda. Allah’ın izniyle bu Covit-19 belasından da kurtulacağız.


**

TAZİYE
Kilimli Belediyesi eski Garaij ve İtfaiye Şefi olarak görev yapan Sebahattin Balçın’ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.
Sebahattin Balçın Karadon Camiinde avlusunda kılana cenaze namazını ardından Çanakçılar Aile mezarlığında toprağa verildi.
Merhuma Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.