Zonguldak Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, 17-18-19 Kasım tarihlerinde Zonguldak Belediye Kültür Merkezi'nde (BKM) Zonguldak Belediyesi iş birliğiyle düzenlediği; "Zonguldak Kültür Sanat Günleri" ve  "Edebiyat'' etkinliği başladı.

Etkinlik kapsamında Zonguldaklı şair ve yazarlar, kitaplarını imzaladı ve tanıtımı ı yaptı.

Etkinlikte şiirler okudu yazarlar etkinlik için organizatör Kent konserine teşekkür ettiler.

Etkinlik kapsamında ayrıca edebiyat konulu sunum ve söyleşiler ile müzik dinletileri de yapıldı.

Zonguldak Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Melih Kibaroğlu, "Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu olarak genelde kültür ve sanat üzerine çalışmalar yapıyoruz. Bugün de Zonguldak Kültür Sanat adı altında bir etkinlik düzenliyoruz. Başlığı da Edebiyat. Bundan sonra bu resim, müzik, tiyatro olarak devam edecek. " dedi.

Zonguldak kent sakinlerinden Zonguldak Kent Konseyi adı altında Facebook ve instagram sayfalarından takip etmeleri çağrısında bulunan Melih Kibaroğlu şunları söyledi:

" Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu olarak genelde kültür ve sanat üzerine çalışmalar yapıyoruz. Bugün de Zonguldak Kültür Sanat adı altında bir etkinlik düzenliyoruz. Başlığı da Edebiyat. Bundan sonra bu resim, müzik, tiyatro olarak devam edecek. Birçok ıalt başlıkta. Bugün de yazarlarla birlikteyiz. Zonguldaklı yazar ve şairle birlikte bugün etkinliğinize başladık. Etkinlikte sadece  yazarların ve şairlerin kitap imza tanıtım günleri yok, onun haricinde söyleşiler, müzik dinletileri, sunumlar bulunmakta, edebiyat temalı.  Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında kutladığımız bugünlerde ve aynı şekilde de  Zonguldak'ın ilk şehir olması vesilesiyle yüzüncü yılını da kutluyoruz Zonguldak'ın. Bu iki kutlamayı da bu etkinliğimizde iki sunumla biz de katılıyoruz. Bu  kutlamalaradannBir tanesi bugün Cumhuriyet Kadın ve Edebiyat başlığı altında. Türkan ve Şükran Karahasan'ın
sunumu olacak. Bir de yarın Ekrem Murat Zaman'ın Zonguldak'ın yüzüncü yılı vesilesiyle nasıl bir vilayet şekli, nasıl bir gelişim göstermiş onu bize anlatacak. Bundan sonra bu etkinliklerimiz devam edecek. Biz zaten etkinlikler yapıyorduk. Geçen seneden beri. Hatta 2021'in Eylül ayında başladık. Birçok etkinlik yaptık. Benden önce Cenk Demirel vardı başkan olarak. Onunla zaten başladı. Bu ikinci yönetim ve benimle birlikte devam ediyor. Zonguldak kent sakinlerine ricam şu; Zonguldak Kent Konseyi adı altında Facebook ve instagram sayfalarından bizi takip etsinler. Sadece bizim etkinliklerimiz yok. İyi yaşam için farkındalık, çevre, eğitim gruplarının da  birçok etkinliği var"

Kaynak: Ercan Demir