Zonguldak Valiliği tarafından düzenlenen Bayramlaşma Programı Polis Evi'nde gerçekleşti.
Düzenlenen bayramlaşma programında Vali Yardımcısı Turgut Subaşı ev sahipliği yaptı. Siyasi Parti Temsilcileri ve Sivil toplum kuruluşu başkan ve üyeleri katıldı. 
Karadeniz gazının devreye alınması töreni nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak’a gelerek ülke halkına ve Zonguldak halkına verdiği müjdelerle iki bayram yaşayan Zonguldak siyasileri duygularını Yeni Adım Gazetesi ile paylaştı.
Subaşı; “Bayramlarda herkes ahde vefa gösterecek”
Zonguldak Vali vekili Turgut Subaşı; "Zonguldak Valiliğimizin düzenlediği programa katıldığınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz Hatay Dörtyolda görevli olduğu için burada olamadı. Selamlarımı iletiyorum. Ramazanda tuttukları oruçların, filtre ve zekâtların kabul olmasını diliyorum.  6 Şubat'ta meydana gelen depremde yardımseverlik duygularımızla bölgede varlığımızı gösterdik. Teşekkür ediyorum. Ramazan ve kurban bayramı milli kültürümüzün nesillerden nesile aktarılmasını sağlayan özel günlerdir. Bayramlarda herkes ahde vefa gösterecek. Hatırlayacak, hatırlanacak. Bu bayramları anlamlı kutlayan tüm milletimizi saygıyla selamlıyorum. Aziz milletimizin bayramını kutluyorum" dedi
Alan; “Cumhurbaşkanımızın bizlere verdiği müjdelerde çok kıymetli”
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan; “Ben bütün Zonguldaklı hemşerilerimin bayramını kutluyorum. Daha nice bayramları Allah bizlere nasip etsin. 30 günlük ramazan ayını icra ettik. Tabii ki geçen seneye göre biraz buruk geçti. Malum deprem yaşadık. Asrın felaketini yaşadık. Tabii ki içimiz hala buruk. Tek yumruk halinde yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Allah tekrarını nasip etmesin. Arife günü Zonguldak’ımız ve ülkemiz için çok özel bir gündü. Sayın Cumhurbaşkanımız doğalgazımızın devreye alınması programına katılarak bizleri onurlandırdı. Ateşimizi bizzat kendimiz yaktık. Tabii ki ülke kaynaklarımızın ekonomiye kazandırılması çok değerli bizim için. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere verdiği müjdelerde çok kıymetli. Allah Sayın Cumhurbaşkanımıza kuvvet versin, sağlık versin. Yerelde de hizmetlerimize devam ediyoruz. Bütün Zonguldak’ımızın bayramını kutluyorum. Zonguldak’ımız bundan böyle sadece kömürü ile değil, doğalgazı ile de anılacak. Gururluyuz. İnşallah Türkiye 100 yılının enerjisi inşallah Zonguldak olacak. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Enerji Bakanına ve tüm ekibine şükranlarımızı sunuyoruz. Zonguldak’ımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar tüm ülkemize ve İslam aleminin bayramını kutluyorum” dedi.
Yeşil; “2000 işçi için Sayın Cumhurbaşkanımız ve ekibine çok teşekkür ediyorum”
Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil; “Ramazan ayını bitirdik çok şükür. Bugün bayram. Her zamanki gibi Valiliğimiz tarafından düzenlenen protokol bayramlaşmasındayız. Halkımızın bayramını kutluyorum. Türkiye’nin gündemi yoğun. Dün doğalgazı şebekeye vermek için Sayın Cumhurbaşkanımız geldi. Çok şükür yerli ve milli kaynaklarımızın hayata geçirilmesi, enerjide bağımsız olmak Türkiye için çok önemli. Mutluyuz. Sayın Cumhurbaşkanımız daha önce açıkladığı 1000 işçi sayısını 2000 olarak bizlere müjdeledi. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Enerji Bakanımıza ve Çalışma Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kurumun ayakta kalması ve kömürün üretime kazandırılması açısından bu müjde çok önemli. İnşallah çok daha iyi olacak. Tüm Türkiye’nin Ramazan Bayramını kutluyorum” dedi. 

Yavuzyılmaz; “Dostluğun, barışın üstün olduğu nice bayramlara”
Bayramlaşma töreninde konuşma yapan CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz; “Bugün Zonguldaklılar olarak bir araya geldiğimiz gündür.  Birlikte nice bayramlar geçirmeyi umut ediyorum. Dostluğun, barışın üstün olduğu nice bayramlara” dedi.
Uçar; “Son kez Milletvekili olarak konuşma yapıyorum”
Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar; “Mübarek Ramazan ayı boyunca yaptığımız ibadetleri Allah kabul etsin. Ben son defa milletvekili olarak bayramda konuşma yapıyorum. Biz mücadelemizi verdik. Bir takım hassasiyetleri koruyarak şehrimize hizmet etmeye çalıştık. Temenni ediyorum ki 5 yıllık dönemde hem yerelde hem genelde çok büyük hizmetler yaptığımızı düşünüyorum.  Bundan sonra ki dönemde vatandaş olarak hizmet etmeye devam edeceğim. Siyasetin bürokratların üstünde baskı kurarak değil, samimiyetle birlikte çalışması gerektiğine inanıyorum. Beraber çalıştığımız bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bayramınızı kutluyorum” dedi. 
Çolakoğlu; “Cumhurbaşkanımız Zonguldak’a bir değer kattı”
Ak Parti Milletvekili Adayı Ahmet Çolakoğlu "Allah daha nice bayramlara bizleri birlik beraberlik içinde kavuştursun. Türkiye’nin 11 ilinde büyük felaket yaşadık. Ölenlere Allahtan rahmet diliyorum. Dün itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımız Zonguldak’a gelerek yeni bir değer kattı. Bu yatırımlar Türkiye’mize hayırlı olsun.  Bayramınızı kutluyorum” dedi. 
Çağlayan; “Karadeniz Gaz töreni ile bağımsızlık bayramı yaşadık”
Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan; “Ramazan Bayramımızı idrak ediyoruz. Tüm milletimizin Ramazan bayramı mübarek olsun. Hayırlara, mutluluklara, neşeye vesile olsun. 6 Şubat’a deprem yaşadık. İnşallah oradaki vatandaşlarımızın yaralarını beraber en kısa zamanda saracağız. İnşallah prikolojilerinin de rahatladığı bir bayram olur ve nice bayramlar görürüz. Zonguldak’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın Karadeniz Gazının devreye alınması törenine katılması ile bağımsızlık bayramı yaşadık. Zonguldak’ımız için çok önemli bir gündü. Hem keşfin ateşinin yanması, bağımsızlık ateşinin yanması ve aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın hem ülkemize hem de şehrimize verdiği müjdelerle çok önemli bir bayramdı. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Öncelikle hemşerimizin, tüm ülkemizin ve Müslüman coğrafyasının bayramını tebrik ediyorum” dedi.
Avcı; “Zonguldak Vizyonu burada inşa ile meşgulüz”
AK Parti Milletvekili Milletvekili Adayı Muammer Avcı; “Bugün hakikaten bütün siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının birlikte olduğu çok güzel bir bayramlaşma günü yaşıyoruz. Ben öncelikle Zonguldak’ımızın, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Ramazan bayramını kutluyor, en güzel şekilde geçirmelerini niyaz ediyorum. Zonguldak güzel bir güne şahitlik etti. Ülkemiz ve Zonguldak’ımız açısından çok önemli. Geçmiş yüzünden Zonguldak’ımız enerji anlamında adeta bir üst olmuş. Taşkömürü ile emekçileri ile termik santralleriyle bir üst olmuş. Şükürler olsun ki Filyos’ta denizimizin açığından karaya doğalgazımızı çıkardık. Bununla alakalı 10 milyon metreküplük doğalgazın salınımını gerçekleştireceğiz. İnşallah 3 yıl gibi kısa bir zaman sonra da bu rakam 40 milyar metreküp olacak. Ve totalde de ülkemizde sadece konutlarda harcanan 20 milyar metreküplük kısmının yüzde 75’ini Zonguldak tan karşılayabileceğimiz bir atmosfere giriyoruz. Bu bizi çok heyecanlandırdı ve gururlandırıyor. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız 29 Ekimde Türkiye Yüzyılı Vizyonunu açıklamıştı. Bizler de her fırsatta söylüyoruz Türkiye Vizyonunun önünde bizde Zonguldaklılar olarak Zonguldak Vizyonu burada inşa ile meşgulüz. Özellikle Zonguldak’ımızın, ülkemizin ve din, ırk gözetmeksizin tüm insanlığın Ramazan bayramını kutluyorum” dedi. 
Tıskaoğlu; “3. Bayramımız da 15 Mayıs’ta olacak”
AK Parti Milletvekili Adayı Nejdet Tıskaoğlu; “İlk bayramımızı dün kutladık. Doğalgazımızın karaya çıkarılması töreni vardı. Hem Zonguldak’ımıza hem de ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Filyos gazının ilk açılışı yapıldı. İnşallah ülkemize hayırlı olur. Bu topraklardan maden olarak kömür çıkıyordu ama doğalgazla beraber Zonguldak çok daha değerli, çok daha kıymetli bir hale geldi. Ak Parti iktidarıyla Türkiye’de çok daha büyük hizmetler yapılacaktır. Bugün de ramazan bayramını kutluyoruz. Ben tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum. Tutulan oruçlarımızı ve yapılan yardımları Allah kabul etsin. Bayramlar ne olursa olsun, barış havasında birlik beraberlikle geçiyor. İnşallah başarı getirir, sağlık getirir, mutluluk getirir. İnşallah 3. Bayramımız da 15 Mayıs’ta olacak. İnşallah 3. Bayramımızı da kutlarız. Zonguldak’ımıza ve ülkemize hayırlı olsun. Müjdeler daha bitmedi. Bu müjdelerin daha Zonguldak ayağı idi. Tabi çok önemli bir iş. İnsanların ruhuna dokunuyorsunuz, mutfağına dokunuyorsunuz, insanların ceplerine dokunuyorsunuz. Olumlu bir gelişme. İnsanlar bir yıl boyunca evlerinde yakacağı gazların bir miktarı ücretsiz olacak. Zonguldak deyince akla madencilik geliyordu. Şimdi doğalgaz deyince insanların aklına Zonguldak gelecek. 2 bin kişinin işe alınıyor olması ayrı bir mutluluk. 2 bin kişinin Zonguldak’a yansıması 10 bin kişi olacaktır. Zonguldak ve ülkemiz için kıymetli müjdeler. Sizlerin aracılığıyla bütün hemşerilerimin bayramını kutluyor, saygılar sunuyorum” dedi. 
Kaya; “Yaparsa Ak Parti yapar”
AK Parti Milletvekili Adayı Dilek Kaya; “ben tüm hemşerilerimin mübarek ramazan Bayramını kutluyorum. Çok güzel bir atmosfer var. Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca memleketimizi şenlendirdi. Biliyorsunuz doğalgazın ateşini verdi. Çok mutluyuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın kadınlarla alakalı pek çok girişimleri oldu. Ev hanımlarını emekli ediyor, gençlere müjdeler verdi. Evlenecek olan gençlere hibe destek kredileri var. Yaparsa AK Parti yapar diyorum ve bu vesile ile tüm hemşerilerimin Ramazan Bayramını kutluyorum” dedi.
Sarı; “14 Mayıs'ta ülkemiz için çok önemli bir seçim var”
Yeniden Refah Partisi Milletvekili Adayı Nejdet Sarı; “Ülkemiz için, Zonguldak’ımız için bu bayramın hayırlar getirmesini temenni ediyorum. 14 Mayısta ülkemiz için çok önemli bir seçim var. Bu seçimin çok önemli olması dolayısıyla da bizler Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakında yer aldık. Cumhur İttifakıyla beraber ittifakta bulunuyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak biz Milletvekilleri kadromuzla beraber çalışıyoruz ve inşallah Zonguldak’ta başarılı bir grafik çizeceğimize inanıyoruz. Yeniden Refah partisi olarak hem Türkiye genelinde hem de Zonguldak olarak mecliste olacağımıza inanıyoruz inşallah. Tabi bütün gayemiz Zonguldak’ımıza ve ülkemize hizmet etmek istiyoruz. Bu noktada da inşallah Zonguldaklı hemşerilerimizden de bizlere destek olmasını diliyoruz. Bu mübarek Bayramının Zonguldak’ımıza ve ülkemizde hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Tüm Müslüman aleminin ve Zonguldak halkının bayramını kutluyoruz” dedi.
Erol; “Türk Milletinin Ramazan bayramını kutluyorum”
Saadet Partisi Zonguldak Milletvekili Adayı Burak Erol ; “30 günlük Ramazan ayını idrak ettik. İbadetlerimizi yaptık oruçlarımızı tuttuk. Huzurlu bir ramazan ayı geçirdik. Bundan sonrası süreçte de Ramazan Bayramını idrak ediyoruz. Hem Zonguldak’ın hem Türk Milletinin Ramazan bayramını kutluyorum. İnşallah kazasız, belasız nice bayramlar diliyorum. 14 Mayısta gerçekleşecek seçimin de devletimize, milletimize, vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum” dedi. 
Öztürk; “Zonguldak’tan Ankara’ya aslanlar gibi milletvekili göndereceğiz”
Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Öztürk; “Ramazan Bayramı tüm Zonguldak’ımıza hayırlı olsun. Filyos’ta güzel müjdeler verildi. Allah’ın izni ile inşallah bütün bayramlar Cumhurbaşkanımızın, devlet büyüklerimizin müjdeli haberler vereceği bayramlar olsun. 14 Mayıs’ta da Zonguldak’tan Ankara’ya aslanlar gibi milletvekili göndereceğiz. Bu milletvekilinin de Zonguldak için çok başarılı olacağına inanıyoruz. Çünkü birinci sıra adayımız Murat Kotra zaten MKYK üyesidir. Zonguldak için çalışan bir ağabeyimiz, büyüğümüzdür. Zonguldak için çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz. Tekrardan tüm ülkemizin ramazan bayramını kutluyorum” dedi. 
Haber: Seda Fidan-Ercan Demir

Editör: Oğulcan Öz