Zonguldak’ın tanıtımı ve gelişimi açısından büyük bir fırsat olarak değerlendirilen Üzülmez Kültür Vadisi, Lavuar ve Atölye Binaları Koruma ve Yeniden İşlevlendirme Projesi Zonguldak turizm sektörüne kazandırılıyor.
PROJE İÇİN İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ
Restorasyon projesinde; eski Lavuar binasının Zonguldak Jeoparkı Ziyaretçi Merkezi, atölye binasının müze restoran olarak işlevlendirilmesi, atölye binası altında kafeterya ve hediyelik eşya dükkanları ile yöresel ürünler satış birimi, açık alanlarda ise çocuk parkı, otopark ve çok amaçlı gösteri alanı yapılması planlanıyor.
“TURİZM BİZLER İÇİN KIRMIZI ÇİZGİMİZ OLMALI”
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) burayı işletmeye talip oldu.
ZTSO Başkanı Metin Demir de konuya ilişkin sorumuz üzerine yaptığı açıklamasında; “Bölgenin turizme kazandırılacak olmasının kentin tanıtımına fevkalade katkı sağlayacağı kanaatindeyiz. Zaman zaman ‘bacasız sanayi’ diye ifade edilen bu sektörde de kalıcı yer edinmemiz açısından turizm bizler için kırmızı çizgilerimiz olmalıdır. 
ZTSO olarak projede yer alan atölye binalarının işletilmesine talibiz. Burada neler mi olacak? Ağırlıklı olarak yöresel yiyeceklerin yanı sıra hediyelik eşyaların satışı gerçekleşecek, yerli ve yabancı turistlerin rahatlıkla gelebilmelerine katkı sağlanarak ihtiyaçları giderilecek. Bölgemizin turizm sektöründe de ağırlıklı söz sahibi olması açısından bu proje önem arz etmektedir, kentimize ve ülkemiz turizmine hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi