Kaç kere yazdım, kaç kere değerli Zonguldaklı kalemler bu konu üzerinde yazdılar anlatmaya çalıştılar ama bir santim yol kat edemedik. Konumuz “ ZONGULDAK( SALTUKOVA) HAVAALANI ! 

  Yapıldığı günden itibaren hep bir sorun yüzünden uçak seferlerinin yapılamadığı, ülkemizin atıl kalan ve kalmaya devam edecek havaalanlarından birinden bahsediyorum.  

  Zonguldak havaalanı; arkasında bulunan BOSTANCI Dağının yüksekliği yüzünden uçuşlara müsait değildir deniliyordu, elin Alman Germania firması ta Düsseldorf’tan kalkıp Saltukova’ya gelip sağ salim iniş yapıp 1 gün sonra tekrar geri dönebildiğinde bu bahanenin de suyu çıkmış oldu. 

  O dönem defalarca anlatmaya çalıştım. Problem; bu havaalanına uçak inip inememe meselesi değil. Problem, bu hattın kazançlı olup olmayacağı ! Ankara , İstanbul yakın lokasyonlar. Tercihen uzak olan bölgelere sefer düzenlemek mantıklı olur ama yalnızca yazın Doğu Karadeniz( özellikle Trabzon) her gün sefer olsa dolmuş gibi ayakta bile gidecek yolcu bulabilirsiniz ama ya kışın ? Antalya; yaz aylarında hem gurbetçilerin hem de yerli tatilcilerimizin tercihi ile yoğunluk yaşayabilir ama kış ayları gelince ne olacak? 

  Ülkemizde iç hatları genelde ANADOLUJET’e bırakan THY, bu konuda keyfi karar verme durumunda değil. Tıpkı kentimize gelen her yeni sayın valiye sorduğumuz gibi “ sayın valimiz şu havaalanın durumu ne olacak? “ Sayın vali “ Ulaştırma bakanı” değil ki, nereden bilsin ne olacak? Doğru soruyu yanlış adrese soruyoruz ! Bu kentin milletvekilleri yok mu? Bu kente en azından seçimden seçime gelen siyasi parti genel başkanları yok mu? Yahu hadi hiç biri yok, tüm ülkede yapılan seçimler ZONGULDAK’ta yapılmıyor mu? Bu soruları sormanın tam zamanı değil mi?  Muhalefet vekillerine sorarsan “ dilek ve temenniler” dinlersin. İktidar partisi vekillerine, adaylarına soracaksın “ bizim havaalanı neluktur” diye …. Süslük ise hiç güzel bir süs değil, iş olsun diye yapılmışsa pahalı ve israftır. Eğer kullanılmayacaksa kiralayın bir “halı saha işletmesine” arada gider top oynarız …

   Güzel ülkemde elbette her icraat tam zamanında bitmez ama konu Zonguldak olunca bir çok şeyin bitmemiş olması sizce de tuhaf değil mi? 

   Kentte “ KENT KONSEYİ “var, kentin KAANAT ÖNDERLERİ var, akil tipleri var, sayısını tam bilemediğim bir kamyon yerel basın var, STK ları var, güçlü siyasi isimleri var … Ama kenti uçuracak tek bir kişi yok …