Zonguldak Nostalji isimli Facebook sayfasında,  "Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Sağlık Uygulama Ve Araştırma Merkezi'nin Kurulması" başlıklı paylaşım yapıldı.

Paylaşımda, şu anki ismiyle ZBEÜ Tıp Fakültesi'nin kuruluş günleri hakkında bilgiler verildi.

ZKÜ TIP FAKÜLTESİ İLE SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİNİN KURULMASI

"Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) 1992 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi adıyla kurulmuş ve 11.04.2012 tarih ve 28261 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 6287 sayılı kanunun 18. maddesi uyarınca ismi Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değiştirilmiştir. Üniversitenin kurulması sonrasında bölge ihtiyaçları değerlendirilerek Üniversite bünyesinde Tıp Fakültesi ile Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulması için gerekli girişimlere başlanmış ve Tıp Fakültesi 03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla kurulmuştur.

Tıp Fakültesi ile Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulmasında büyük çabası olan Kurucu Rektörlerimizden değerli hocamız Prof. Dr. Ramazan Özen, merkezin yapımı için rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i defalarca ziyaret etmiş ve bunun sonucunda gereken yatırımın gerçekleşmesini sağlamıştır. Bununla ilgili Zonguldak Hürriyet Haber Ajansı’ndan Aydın Ermişoğlu’nun gazete haberi görülmektedir."

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz