Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Romanya açıklarında mayına çarptıktan sonra şekilde yürütülen daha sonra Ereğli Limanı da batan Kafkametler gemisi ile ilgili konuştu

Vali Hacıbektaşoğlu, "Geminin mayına çarptığı ile ilgili elimizde bir bilgi yok" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Ereğli limanında batan Kafkametler gemisini daha önce Romanya açıklarında mayına çarptığını ve  o şekilde yürütüldüğünü iddia etmişti.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu da gazetecilerin konuyla ilgili soruya şu şekilde cevap verdi:

''MAYINA ÇARPMASI İLE İLGİLİ ELİMİZDE RESMİ BİR BİLGİ YOK BAKANLIĞIN AÇIKLAMASINA İTİMAT ETMEMİZ GEREKİYOR''

"Kafkametler Gemi arama çalışmaları şu anda  karadan devam ediyor. İlk gün ışığından itibaren ekiplerimiz, jandarma, polis, AFAD, sahil güvenliği, kıyı emniyeti,  bütün kıyıları tarıyorlar.  Denizi biliyorsunuz şu anda Dalgalar çok yüksek. Denizdeki aramalarda bütün ekipler ç Karadeniz Ereğli'de hazır bekliyor. Bütün planlarını yapmış vaziyetteler. Tabii  deniz durumunda  tekrar gemideki  aramalar tamamlanır. Tamamlanıncaya kadar çalışma orada başlayacak. Umuyoruz bir an önce  kayıplarımıza ulaşırız. 
Geminin mayına çarpması ile ilgili elimizde herhangi bir bilgi bulunmuyor.
O konuda Ulaştırma Bakanlığımızın geçmişte bu  bir açıklama yaptığını biliyoruz. Dolayısıyla bulaştırma bakanlığımızın yapmış olduğu açıklamalara itibar edeceğiz. Herkes onlara itibar etmesi lazım. Onun dışındaki açıklamalar bir yorum yapmamız doğru olmaz. Basında geçti mi geçmedi mi bilmiyorum. Kaynağını da bilmiyorum. Ama o konuda  Ulaştırma Bakanlığı, Denizcilik Genel Müdürlüğünü açıklamalarına itibar etmek lazım "

''TÜM EKİPLERİMİZ SAHADA''

Fırtınanın zararlarını en azından indirmek için tüm ekiplerin sade olduğunda ifade eden Vali Osman Hacı Bektaşoğlu şunları ifade etti;

"Birkaç gündür. Arkadaşlar ben cumartesi, pazar  işte fırtına, rüzgar,  yağış çok şiddet çok olmadı biliyorsunuz. 100  kilometre saate kadar ulaştı. Fırtına çok şükür alınan tedbirler Vatandaşlarımızın dikkati ile  hiçbir kaza bela olmadan atlatıyoruz. Yani burada 60'ın üzerinde afetten dolayı bir çağrı ulaştı.  Ereğli, Zonguldak merkez  tüm Zonguldak geneli. Çok şükür herhangi bir ciddi hasar oluşmadı. Çatılara zarar verdi. Fırtına rüzgar. Onlar da zaten Zonguldak Belediyemiz, yine Ereğli'de ekiplerimiz tedbirlerini aldı. Bütün ekiplerimiz sahada"

''FIRTINADAN ZARAR GÖRENLERİN HESAPLARINA AFAD BUGÜN PARAYI YATIRDI''

Şiddetli fırtına ve kasırga da çatısı uçan evleri zarar gören vatandaşlara AFAD tarafından hasar tespit çalışması sonrasında paraların hesaplarına yatırıldığını belirten Vali Osman Hacıbektaşoğlu şu bilgileri verdi:

"Bugün itibariyle hatta dün itibariyle Ereğli'de, diğer ilçelerimizde iş yeri hasar gören, zarar ziyan oluşanlara yapılan yardımlar hesaplarına aktarıldı.
Yine evlerin ve çatı uçmaları zararları da bugün onlara yapılacak katkılar hesaplarına aktarılacak"

Kaynak: Ercan Demir