Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak şunları söyledi:"19 Mayıs 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti tarihinin başlangıç noktasıdır. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, bağımsızlık ve özgürlük tutkusuna güvendikleri bir ulusu harekete geçirmek için işaret fişeğini ateşledikleri gündür.19 Mayıs 1919’da Samsun’da Anadolu’ya ilk adımını atan Mustafa Kemal Paşa, sonrasında Amasya Genelgesini yayınlayarak, Erzurum ve Sivas Kongrelerini toplayarak, ülkemizi işgal eden emperyalist güçlere karşı Kurtuluş Savaşı’nı başlatmış oldu.1938 yılından sonra 19 Mayıs, Gençlik veSpor Bayramı olarak kutlandı. 1981 sonrasında ise Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutluyoruz.
Ulusun bağımsızlık karakterine güvenen, çocuklara ve gençlere bayram hediye eden, onlara çağdaş medeniyeti hedef gösteren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 100 yıl öncesinin heyecanını bugün halen tüm milletimize yaşatmaktadır.Bugün ekonomik bir darboğazı yaşayan, içeride ve dışarıda ciddi siyasi sorunlar yaşayan Hükümet, çıkış yolunu O’nun ilke ve devrimlerinde aramalıdır.
Sorunları çözmenin birinci yolu bu millete güvenmek, onun birliğini ve beraberliğini savunmaktır, milletin verdiği kararlara saygı duymaktır.Dünyada toplumu ayrıştırarak, baskı ve tehdit ile çözüm arayan hiçbir iktidar başarılı olamamıştır.
Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman gençlerimize güvendik ve güvenmeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve ulusumuz, onlarla çağdaş medeniyete ulaşacaktır.Halkımızın, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi