EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR!

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında,23 Nisan’ın anlam ve öneminin her zamankinden daha fazla olduğuna vurgu yapan CHP’li Demirtaş;” Bugün diktatörlük hevesinde olanların unutmaması gereken şey, milletin gücü ve azmidir” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş mesajında şunları ifade etti.:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, milletimizin azim ve kararlılığı ile işgal ve esarete karşı koyarak, egemenliğine sahip çıkma iradesini gösterdiği tarih 23 Nisan 1920’dir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal kurtuluş mücadelesini yürütmüş, demokrasinin kalbi, ulusal iradenin temsil edildiği yerdir.

Bugün, AKP iktidarı; rejimi değiştirerek, millet egemenliğini ortadan kaldırıp, bir kişiye vermeye çalışmaktadır. Bu gün tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla saraylarda oturan kişisel hırs ve menfaatlerine yenilmiş diktatörlük heveslisi iktidar sahipleri  ve destekçisi  siyasi anlayış, "başkanlık sistemi" kılıfı altında; ulusal egemenliğimizin tecelli ettiği millet meclisini önce işlevsiz bırakmayı, sonra da tamamen yok etmeyi amaçlamaktadırlar. Ancak, diktatörlük hevesinde olanların ve destekçilerinin unutmaması gereken şey, milletin gücü ve azmidir. Unutulmamalıdır ki; “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.”

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı aynı zamanda, geleceğimizin, cumhuriyetimizin, egemenlik ve bağımsızlığın teminatı olan çocuklarımıza armağan etmiştir.

Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin mensubu olarak bizler, tarihten gelen sorumluluğumuzun bilinci ile çocuklarımız için, ülkemizin aydınlık geleceği için, Cumhuriyete ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağız.

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği ve parlamenter rejimin temeli 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her zaman olduğu gibi büyük bir coşku ile kutlayacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ulusumuza ve aydınlık geleceğimiz olan tüm çocuklarımıza kutlu olsun.”

Editör: Haber Merkezi