AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Günü ve basından sansürün kaldırılmasının 111. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Tunç mesajında, basının, demokratik hukuk devletinin en önemli unsurlarından biri olduğunu belirterek, basının özgürce yayın yapabilmesi, halkın doğru haber alma ihtiyacını karşılaması hepimizin önceliğidir, 15 Temmuz hain darbe girişiminde milletinin yanında saf tutan, darbenin püskürtülmesinde büyük rol oynayan tüm basın çalışanlarımızın 24 Temmuz basın bayramını kutluyorum” dedi.

Milletvekili Tunç, mesajında şunları söyledi: 

Ülkemizde son yıllarda gerek yazılı, gerekse görsel basında çok sesliliğin arttığını görmek, yerel basının her geçen gün daha da geliştiğini görmek demokrasimiz açısından oldukça sevindiricidir. Bu güzel gelişmenin mimarları da gazetecilerimizdir. 15 Temmuz hain darbe gecesinde de Türk basını önemli bir sınav vermiş ve milli iradeye sahip çıkarak, milletimizin darbecilere karşı dik duruşuna destek olmuş ve ülkemizin büyük bir felakete sürüklenmemesi için önemli rol oynamıştır. Demokrasiye sahip çıkan, Türkiye düşmanlarına karşı milletimizle birlikte mücadele eden tüm medya kuruluşlarını, gerek görsel, gerekse yazılı basınımızın tüm mensuplarını kutluyorum. 

Yerel basınımız da, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında milletinin yanında olmakla çok önemli görevini başarı ile sürdürmüş ve sürdürmektedir. Bu nedenle yerel basınımızın temsilcilerini ve çalışanlarını kutluyorum. Tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın bayramını kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.” 

Editör: Haber Merkezi