Alan ve Turanlı Atabarı oynadı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu ile  Dışişleri Bakanlığı tarafından  ortak yürütülen  ‘ Avrupa Hareketlilik Haftası “ etkinlikleri 16-22 Eylül tarihleri arasında  düzenleniyor. 2002 Yılından beri Avrupa Birliği ve diğer katılımcı  Ülkelerde  16-22 Eylül tarihleri arasında şehirlerde  motorize trafiğinin kısıtlanması, çevre alternatiflerinin geliştirilmesi, temiz ve sağlıklı  bir çevre için yerel yönetimlerinin  kalıcı  tedbirler alınmasına  teşvik edilmesi  konularında  farkındalık  oluşturmak  amacıyla  kutlanan ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinleri kapmasında “ Beraber Yürüyelim’ temasıyla 81 ilde olduğu gibi Zonguldak’ta  yürüyüş düzenlendi. Ordu evi ödünden başlayan yürüyüş Valilik önünde sona erdi. Kalabalık bir katılımın olduğu yürüyüşe  Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, bazı daire müdürleri , sivil toplum  örgütü ve siyası  parti  temsilcileri, öğrenciler  ve  vatandaşlar katıldı.

PPOROKOL  VATANDAŞLARLA HALAYA KATILDI

Valilik önünde sona eren yürüyüşte  geleneksel oyunlarımızdan Atabarı oyunu oynandı. Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü,

 Belediye Başkanı Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı  vatandaşlarla birlikte halaya katılarak ata barı oyununa eşlik ettiler.

 Tüm halkımızı  spor yapmaya davet eden Milletvekili Hamdi Uçar, yürüyüş sonunda yaptığı açıklamada  duygularını şöyle dile getirdi;”  Son baharda  çok güzel bir havada genç kardeşlerimizle, bürokrat arkadaşlarımızla  yürüyüş yaptık.  Katılım çok güzel oldu. Ben herkesi spor yapmaya davet ediyorum. Bizde bu vesile ile  spor yapmış olduk. Sağlıklı bir yaşam için spor yapmak çok önemli.  Katılan herkese teşekkür ediyorum”

 Belediye Başkanı Selim Alan ise duygularını şöyle dile getirdi,” Toplum olarak sağlığımız için daha çok hareket etmemiz lazım, O anlamda yapılan etkinliğe katıldı. İnşallah bir farkındalık yaratırız. Biz toplum olarak rahatı seviyoruz. Ama  sağlığımız için daha hareketli bir hayat yaşamalıyız. Spor yaparak daha sağlıklı bir toplum oluruz diye düşülüyorum.  Katılan herkese teşekkür ediyorum.” 

Etkinlik hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü  Hakan Yüksel ise şunları söyledi;” Avrupa hareketlilik haftası kutlamaları çerçevesinde ilimizde bir yürüyüş düzenledik. Başta Sayın Valimiz, Millet vekilimiz olmak üzere katılan herkese teşekkür ediyorum. Güzel bir  organizasyon oldu.  Vatandaşlarımız   hareket ederek ve spor yaparak daha  sağlıklı bir hayat sürmeleri için  dikkat çekici bir organizasyon oldu. Ben tüm vatandaşlarımız spor yapmaya davet ediyorum” dedi

HABER: ERCAN AYGÜN


Editör: Haber Merkezi