ÖZEL HABER

TTK'ya 2000 işçi alımı konusu resmi gazetede resmen yayınlandı. Resmi gazetede yayınlanan adaylarda aranacak şartlar bölümünde yer alan maddeler Zonguldak'ı şok etti. Açıklanan şartlara göre "5 günlük işçi alım ilan süresi içinde şartları hayız olan adayların adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde kayıtlı olan adrese göre Zonguldak, Bartın veya Karabük İş Kurumu İl müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir" cümlesi Türkiye'nin 81 ilinden işsizlerin TTK'ya başvurabileceğini açık açık gösteriyor.
Öte yandan şartlar içerisinde 18 ile 32 yaş arasında şartı konurken şartların içerisinde "T.C vatandaşı olmak" maddesinin olmaması Suriyeli vatandaşların da TTK'ya müracaat ederek kuraya girebileceklerini gösteriyor. 
TTK'ya 2000 işçi alım şartnamesini resmi gazeteden okuyan Zonguldaklılar bu durum karşısında adeta şok oldu. 
İŞTE RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN AÇIKLAMA

"Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerlerinin yeraltı işyerlerinde 4857 sayılı İş Kanununa tabi daimi işçi statüsünde “Pano-ayak üretim işçiliği” sanatında çalıştırılmak üzere, 09.08.2009 tarihli ve 27314 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre Zonguldak, Bartın ve Karabük İş Kurumu vasıtası ile başvuranlar arasından, Noter tarafından yapılacak olan elektronik kura çekimi ile tespit edilmek suretiyle aşağıdaki şartlara haiz olan;
Zonguldak ilinden 1500, Bartın ilinden 400 ve Karabük ili Yenice ilçesinden 100 olmak üzere gruplu toplam 2000 yeraltı “pano-ayak üretim işçisi” alınacaktır.
BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANILACAK ŞARTLAR
- Başvuru tarihinin son günü itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak,
- En az İlkokul mezunu olmak,
- Başvuru tarihinin ilk günü itibariyle 32 yaşından gün almamış olmak,
- Zonguldak 1500 işçi alımı için Zonguldak ilinde, Bartın 400 işçi alımı için Bartın ilinde, Karabük 100 işçi alımı için Karabük ilinin Yenice ilçesinde ikamet ediyor olmak.
- Zonguldak, Bartın ve Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerince, 25.09.2023 tarihinde başlayacak olan 5 günlük işçi alım ilanı süresi içinde, şartlara haiz olan adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adrese göre Zonguldak, Bartın veya Karabük İş Kurumu İl Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir."
(Haber: Ender Yüksel)

Editör: Oğulcan Öz