Kimse farkında değil ama Zonguldak’ta bulunan sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler, yardım konusunda sessiz sedasız adeta yardım seferberliği başlatılmış durumda.

Size Zonguldaklı ensarlardan bahsetmek istiyorum.

Önce ensar ne demek onu irdeleyelim

Ensar, Arapça bir sözcüktür. Arapça'da "yardımcılar, yardım edenler" anlamına gelmektedir.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) nin Mekke'den Medine'ye göçtüğü zaman, Mekke'den gelen Müslümanları konuk edip, onlara yardım edenler için kullanılan bir sözdür Ensar.

Zonguldak’ta; Kızılay, İHH, İlim Yayma Cemiyeti, Önder, Türkiye Gençlik Vakfı, Beşir Derneği, Semerkart, Çağrı-Der, Memur-Sen gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile birlikte yine aynı şekilde hayırsever işadamları, esnaf, kamu görevlileri’nden oluşan Ensar grubu var.

Bu ensar grubu watsapp üzerinden kurulan grupla birlikte hareket ederek adeta bir yardım seferberliği içerisindeler.

Bir soruyla devam etmek istiyorum

Zonguldak caddelerinde Türkmenlerdi, uygurlulardı, Afganlılardı, Suriyelilerdi hiç dilencilik yapanları gördünüz mü,

Göremezsiniz de zaten

Çünkü yok

İşte bunun sebebini açıklıyorum sizlere

Bilindiği gibi Zonguldak’ta 4 bin 800 civarında Uygur ve Türkmen, Afgan soydaşlarımız ile konuk ettiğimiz Irak’lı, Suriyeli gibi çok sayıda mülteci bulunmaktadır.

Bunlar arasında gerçekten çok fakir olanlar ise işte bu ensarlara emanet.

İlk önce birkaç kişi ile başlayan ensarlar hareketi şimdi katılan sivil toplum kuruluşları, hayırseverler ile birlikte yaklaşık 200’e ulaşmış durumda.

Bu ensarlar watsapp gurubu üzerinden birlikte hareket ederek, çok fakir olan 450 ailenin giyim, gıda, yakacak ve eşya ihtiyaçları karşılanıyor, çocukların öğrenimleri sağlanıyor.

Bu ensarlar gerçekten ihtiyaç sahibi olan misafirlerimizin ayni ve gıda ihtiyaçlarını karşılıyor.

Sırf Allah rızası için

Tüm bu yapılan yardım faaliyetleri sonucu Zonguldak’ta konuklarımız, kimseden yardım istemek zorunda kalmıyorlar. 

Sokaklarda dilenmek zorunda kalmıyorlar

Tabiî ki bu yardım hepsine yapılmıyor.

Aralarında maddi durumu iyi olanlarda var ve bu yardımlar onlara yapılmıyor

Ensarlar ölçüsü nispetinde kimisi eşya, kimisi mutfak eşyası, kimisi giyim sağlıyor, çocukları okullara giderek öğrenimleri sağlanıyor. 

Onlar bizim kardeşlerimiz

Onlar bizim soydaşlarımız.

Bu yapılan yardım faaliyeti ise Türkiye’de tek

Başka hiçbir ilde bu şekilde bir yardımlaşma örneği yok.

Gerçekten kutluyorum onları

Ensarlar hareketi gerçekten örnek bir davranış 

SYDV..

SYDV yemekhane açtı..

Bu arada Zonguldak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Çaydamar’da yemekhane açıldı.  Burada son 10 gündür yapılan yemekler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Zonguldak her alanda yardım seferberliği içerisinde bulunuyor. Sydv gerçekten devletin yardım eli konumunda bulunuyor.

Türkiye çapında olduğu gibi Zonguldak’ta da SYDV aracılığı ile gerçekten ihtiyaç sahibi olanların giyim, gıda, eşya ve yakacak yardımları karşılanıyor.

 

**

BUGÜN REGAİP KANDİLİ..

Regaip Kandili ve üç ayların başlangıcıdır. Mübarek üç ayların ilk kandili olan Regaip Kandili’ne ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Müslümanlar için tövbe etmenin, manevi arınma ve kendini yenilemenin müjdecisi olan Regaip Kandili’nde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya, ihtiraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır. Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiret kapılarını sonuna kadar açtığı bu günleri iyi değerlendirerek, kalplerimizin yumuşamasına vesile olacağına inanıyorum. Üç aylar olarak bilinen manevi değeri yüksek ayları yaşamaya başlarken ilk olarak Regaip Kandili’ni hep birlikte idrak edeceğiz. Bugünleri yaşarken insanların birbirine daha hoşgörüyle yaklaşması, gelecek nesillere hoşgörülü bir dünya bırakabilmesi bugün bizlerin elindedir. 3 ayların başlangıcı olan mübarek gecenin İslam Alemi’ne, Türk Milleti’ne huzur, mutluluk ve hoşgörü getirmesini diliyorum. Regaip Kandili’nin ülkemize, milletimize ve İslam alemine huzur, barış, kardeşlik ve hoşgörü getirmesini temenni ediyorum. Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiret kapılarını sonuna kadar açtığı bu günleri iyi değerlendirerek, kalplerimizin yumuşamasına vesile olacağına inanıyorum.

 

**

GÜNÜN SÖZÜ: Hayata tepeden bakarsan insanların sadece tepesini görürsün. Hayata daima insanlarla aynı mesafeden bak. O zaman onların hem yüzünü, hem kalbini görürsün.