Zonguldak'ın Merkez ilçesine bağlı Tepebaşı Mahallesi'nde bulunan marketler bölgesinde trafik sorunu yaşanmaya devam ediyor. 

Marketlere ürün boşaltmaya gelen tır ve kamyonlar, bölgede akan trafiği olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle sabah ve akşam iş-okul saatlerinde yapılan boşaltımlarda, araç sürücüleri zorluk yaşıyor. Marketlerin önünde yeterli otopark alanı olmaması sebebiyle yolu engelleyecek şekilde yapılan boşaltımlar dakikalarca sürüyor. 

Dolmuş, özel halk otobüsü, öğrenci servisi, hafriyat kamyonu ve özel araçların sıklıkla kullandığı yolda vatandaşlar iş, okul ve eve gidiş esnasında gecikmeler yaşıyor. 

Vatandaşlar konuyla ilgili olarak durumdan artık yeterince rahatsız olduklarını belirterek mal boşaltımları ve yüklemelerinin daha uygun vakitlerde yapılmasını ve de trafik sorununa çözüm bulmaları gerektiğini belirtiyor. Çoğu sabah işe geç kaldığını ifade eden vatandaşlar "Zonguldak'ın Hindistan'ı Tepebaşı... Hindistan'da akmayan trafik Tepebaşı'na da yansıdı..." ifadelerini kullanarak sorunun çözüme kavuşmasını talep ediyor.

Kaynak: Ersin Çorbacı