Kaçak ocak açanlara eskiden hapis cezası bile olmadığını belirten Ergün Atalay Zonguldak dönüşünde Enerji Bakanı ve Çalışma Bakanına konuyu tekrar ileteceğini söyledi. 

Genel Başkan Ergün Atalay, ilk olarak Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil'i makamında ziyaret etti. Atalay'ı karşılamaya AK Parti önceki Dönem Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ve GMİS Yönetimi karşıladı. 

Ergün Atalay'ın kaçak ocaklarla ilgili açıklaması şöyle:
"Kaçak ocakları eskiden beri  herkes aşağı yukarı biliyor. Kaçak ocağı açanlara şimdi hapis cezası var, eskiden hapis cezası yoktu. Bunu ülke gündemine taşıyan Maden İş ve Türk-İş'ti, yani biz taşıdık. Bunu meclise taşıdık, Hamdi vekilimiz de burada iyi bilir. Yani bir ocak mühürlenmiş kapanmışsa evvelden hapis cezası yoktu. Para cezası vardı. Şimdi hapis cezası var. Demek bu hapis cezasının da bir yaptırım yok. Demek az geliyor. Bir kapalı bir açık devam ediyorlar.
Kaçak Ocak konusunu meclis gündemini taşımaya devam ederiz.

"TÜRKİYE'DE BÜTÜN İŞÇİ ALIMLARI KURA İLE OLSA" 

Sizin sorduğunuz işe alımları ile ilgili ise; yaşı tutuyorsa, yani statüleri tutuyorsa zaten oradan onlar müracaat ediyorlar. Bunun için bizim özel yapacağımız bir şey yok. Burada mülakat yapsan sıkıntı oluyor. Yani burada en kolay en adil kura değil mi? Türkiye'de bütün alımlar kurayla olsa. 

ZONGULDAK'TAN YOLA ÇIKINCA ÇALIŞMA BAKANINI ARAYIP İLETECEĞİM"
Kaçak ocaklar bizim kanayan yaramız. Şimdi ben bunu Ankara'ya döndüğüm zaman Enerji Bakanı'na bir daha anlatırım. Çalışma Bakanını buradan çıkarken şimdi yolda konuşurum. Bir daha iletirim."

Muhabir: Ercan Demir