İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen İl Tanıtım Günleri açılış törenine Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, İstanbul Valisi Davut Gül,  Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı ve  CHP Zonguldak milletvekili ve PM Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Zonguldak Dernekleri Federasyonu Başkanı Ziya Özcan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Kozlu Belediye başkanı Ali Bektaş ile Zonguldaklı olan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ile davetli topluluğu katıldı.

Zonguldak İl Tanıtım günlerinde, Zonguldak'ın tanınmış yöresel yemekleri cevizli kömeç, beyaz baklava mancar, zılbıt, Malay gibi çok sayıda lezzetleri ve ayrıca Devrek Bastonu elpek bezinin tanıtımı yapıldı.

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU; ZONGULDAK BÜYÜMEYE VE GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR

Zonguldak tanıtım günleri etkinliğinde konuşan Vali Osman hacıbektaşoğlu Zonguldak'ın büyüme ve gelişmeye devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Zonguldak Türkiye'nin ilk vilayeti, kömürüyle, taş kömürü üretimi ile Türkiye'nin endüstrileşmesinde çok büyük rol oynamış, yine Demir Çelik üretimi ile Türkiye'nin gelişmesinde ekonomik sosyal gelişmesinde çok çok büyük katkıları olmuşyur. Emeğin başkenti cefakar vefakar yine tabiatıyla değerleriyle Türkiye'nin göz bebeklerinden bir tanesidir. Zonguldak Uzun yıllar Türkiye'nin ilk beş ilinden biri olmuştur üretimiyle ekonomik büyüklüğüyle. Tabii Zonguldak Gelişirken Türkiye'yi geliştirirken Türkiye'nin diğer bölgeleri diğer illeri gelişmiştir. Biraz geride kalmıştır. Bağrından 2 vilayet çıkarmıştır. Bartın ve Karabük onlar büyümüştür gelişmiştir. Ancak Zonguldak yine gelişmeye devam etmektedir. Bugün yine Türkiye'nin en gelişmiş illeri arasında yerini almıştır. Büyümeye devam etmektedir.
Zonguldak Türkiye'nin enerji başkentidir. Türkiye'ye kuruluşundan itibaren enerji vermiştir. Türkiye'nin ekonomik kalkınmasında çok büyük katkıları olmuştur. Bugün yine Filyos Vadi projesi ile Sakarya gaz havzasında bulunan gazın karaya filyos'ta karaya çıkarılması işlenmesi ve Botaş hatlarına gazın verilmeye başlanmasıyla yine Önümüzdeki 2. Yüzyılda Türkiye yüz yılında Yine Türkiye Cumhuriyeti'nin lokomotifi olacaktır. Enerji başkenti olacaktır. Zonguldaklıları bütün Zonguldak'ı sevenleri merak edenleri görmek isteyenleri Zonguldak'a bekliyoruz. Bütün iş dünyasının Zonguldak'ta iş yapmaya bekliyoruz. Bütün İstanbul'u Türkiye'yi 81 ilimizi Zonguldak'a bekliyoruz"

İSTANBUL VALİSİ GÜL: ZONGULDAKLILARIN HEDEFİ KAMUYA GİRMEK DEĞİL TİCARET OLMALI

Zonguldak tanıtım günleri etkinliğine katılan İstanbul valisi Davut Gül de Zonguldak'a dışarıdan bakan bir göz olarak yatırım ın artmasından memnuniyet duyduğunu e zonguldaklıların ise kamuda İstihdam'ı hedeflemekten önce ticaret yapnayı hedeflemesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"İstanbul'da yaşayan Zonguldaklı kardeşlerimiz, Zonguldak ile irtibatını koparmayarak memleketleriyle bağını güçlendirmesi her türlü takdirin üzerindedir. Ben o açıdan bu organizasyonu yapan Dernek başkanlarımıza destek veren Sayın valimizin başkanlığında belediye başkanlarımızdan kaymakamlarımızdan milletvekillerimize katılım sağlayan her bir Zonguldak ve hemşehrimize teşekkür ediyorum.  Türkiye 100.yılına girdik. Zonguldak'ta gelişiyor gelişti. Özellikle son 20 yılda 30 yılda altyapı sorunları önemli ölçüde çözüldü.

Zonguldak'ın şundan kurtulması lazım. Yani dışarıdan bir Zonguldak'a bakan bir göz olarak söylüyorum. Henelde kamuya işçi olarak girme, kamuya çalışmak için girmenin o Hedef olmaktan kurtulması lazım. Altyapı sorunu çözüldü. Liman şehri Zonguldaklıların artık yatırım yaparak özellikle İstanbul'daki Zonguldaklıların sanayicilerin Zonguldak'a yatırım yaparak bütün dünyaya ihracat yapabilecek bir hedef koyması lazım. Şehir buna müsait mi? Evet Öüsait Limanın olması, ulaşımın olması, hammaddenin gelmesi, ürünlerin bütün dünyaya gitmesi açısından çok önemli bir imkan. İnanıyorum ki. Bu tanıtım günlerin de etkisiyle. Sanayicilerin birbirini tanıması  buradaki gurbetçileri Zonguldak'taki iş adamları tanımasıyla birlikte çeşitli hayırlı neticeler konuşulacaktır"


MİLLETVEKİLİ AVCI: 3 YIL SONRA ZONGULDAK ÇOK DAHA GELİŞMİŞ BİR İL OLACAK

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı yaptığı konuşmada türüne katılan İstanbul valisi Davut güle hitaben ilimizi tanıtan bilgiler sundu.
Milletvekili Avcı 2,5-3 yıl içerisinde Zonguldak'ın evlerde kullanılan yıllık 40 milyar doğalgaz ihtiyacını %75'ini Zonguldak'ın karşılayacağını belirterek şunları ifade etti:

"Sayın İstanbul Valimiz de buraya teşvik ettiler. Ben öncelikle Zonguldak'ımız hakkında bir birkaç söz sabretmek istiyorum Sayın Valim Zonguldak'ımız 1 Nisan 1924 tarihinde Cumhuriyetimizin ilk vilayet olmuş bir şehirdir ve geçmiş. Yüzyılda gerek taş kömürüyle gerektiğinde gereği terlik santralleriyle ülkemizin kalkınmasında sanayileşmesinde endüstri yerleşmesinde muazzam bir rol oynuyormuş. Lokomotif olmuş bir şehirdir. Ve bu uğurda 5000 madenci şejidimizi  bağırdığında Barındırır. Venab-ı Allah Zonguldak'ımıza ayrı bir güzellik vermiştir. Yeşil ve mavinin eşsiz uyumu Zonguldak'ta mevcuttur doğal güzellikleri şelaleleri Turizm alanları ile birlikte Sayın Valim. Ayrıca Zonguldak'ımız. Özel yeme içmek kültürüne de sahiptir. Bizim devremizin devrexksimidi vardır. Beyaz baklavamız Vardır,  Cevizli kömeçimiz vardır. Çok değişik kültürlerin birleştiği bir şehirdir ve Bu bağlamda geçmiş yüzyıla Hakikaten ülkemizin enerji üssü olarak geçmiş bir şehirdir. 

En son biliyorsunuz. Cenabı Allah bir daha yaşatmasın. 6 Şubat'ta yaşamış olduğu 11 ilimizi kapsayan asrın felaketinde depremde de Madenci kardeşlerimizin orada Cansiperhane halinde göstermiş oldukları hakikaten mücadeleye şahit oldunuz. Bu anlamda da Türkiye'mizin milletimizin gönlünde ayrı bir yeri söz konusudur. Zonguldak'ımızı Bunun dışında Sayın Valim inşallah. Geçmiş sizi böyle iken Zonguldak'ımızın geleceği 200 yılında da inşallah şöyle 3 yıl gibi bir zaman içerisinde Günde 40 milyon metreküp doğal gazın işlemesiyle birlikte Türkiye'mizdeki tüm konutların Yılda 20 milyar tüketimi var. Sayın valim bunun %75'ini yani 15 milyar metreküpünü karşılayaran bir Zonguldak'la karşı karşıya geleceğiz ve ayrıca bizim bünyemizde Türkiye'mizin üçüncü büyük limanı var.

BAŞKAN ALAN: HEDEFİMİZ BÜYÜK ZONGULDAK OLMAK

Zonguldak  Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'da hedeflerinin büyük Zonguldak olduğunu ifade ederek şunları söyledi

“Emeğin başkenti alın terliğin başkenti. Türkiye 100 yılında enerji başkenti olmaya aday Zonguldak'ımızın güzel insanları değerli hemşehrilerin saygıdeğer hanımefendiler beyefendiler hepinize saygı sevgi muhabbetle selamlıyorum. 

Tanıtım günlerimize Hoş geldiniz. Sefa geldiniz. Evet üçüncüsünü düzenliyoruz. Gerçekten burada olmaktan son derece mutluyuz. Zonguldaklı hemşehrilerimizi sadece buraya seyahat amaçlı, iş amaçlı gelmiş görelim. Ama ne yazık ki Türkiye'nin Almanya'da istihdam sıkıntısıyla beraber kıymetli hemşirelerimiz başta İstanbul olmak üzere Bursa, Kocaeli, ve diğer metropollere ne yazık ki göç etmek durumunda kaldı. 

Bizlerde istiyoruz ki bunu geri döndürelim. Madenden sonra Rabbim nasip etti doğalgazımızda keşfettik. Hepimizin hikayelerini duyarak büyüdüğü Filyos Limanı projesi hamdolsun hayata geçti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat katılma ile beraber orada ateşi beraber yakmıştık. Bu ateşi sönmeyecek madenci feneri hiç sönmeyecek. Bizler bütün hemşirelerimizi Zonguldak'ımızda tekrar görmek istiyoruz. Tekrar büyük Zonguldak'a istiyoruz. Bunun içinde göreve geldiğimiz günden beri hep birlikte yeni Zonguldak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. 

Sayın valimiz bürokratlarımız vekillerimiz il başkanımız ve bütün hemşirelerimize beraber inşallah sizler de yeni Zonguldak'ı görmeye buradan davet ediyoruz. 
Kıymetli hemşehrilerimizi İnşallah bu üçüncüsünü yaptığımız tanıtım günlerimiz geleneksel hale gelir ve her geçen yılda artarak devam eder. Ziya başkanı tebrik ediyorum.Her şey Zonguldak için diyorum” 


ÖZÖLÇER: ZONGULDAK HER GEÇEN GÜN DAHA DA GÜÇLENİYOR

Zonguldak verirdi kablo Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof Dr İsmail Hakkı Özelçer'de Zonguldak'ın Her geçen gün daha da belirtilerek şunları ifade etti:

"Sevgili Zonguldaklılar bugün Burada bulunmaktan Ben de çok mutluyum. Üniversitemizi Burada temsil etmekten son derece Kıvanç duyuyorum. İnşallah bundan sonra da Diğerlerine katılacağız. Zonguldak hep birlikte olursak daha iyi daha üst seviyelere çıkacaktır. Biz de Zonguldak'ın ekmeğini suyunu yemiş aslen Çorumlu olmakla birlikte 23 senesinin Zonguldak'ta geçirmiş biri olarak bu Zonguldak için Zonguldak'ın daha iyi olması için, üniversitemizin daha iyi olması için çalışıyoruz. İnşallah gelecek senelerde Zonguldak'a Türkiye'de daha hakettiği bir yere yükseltmenin gururunu Birlikte yaşarız"


ÇAĞLAYAN: ZONGULDAK ARTIK EMİN ELLERDE

AK Parti İl Başkanlığı Mustafa Çağlayan belirlerek şunları ifade etti:


"Bu organizasyonda emeği geçen başta başkanımız olmak üzere tüm sivil toplum örgütlerinin mensuplarına teşekkürlerimi arz ediyorum.  Zonguldak'ın dışında yaşayan hemşehrilerimiz için söylüyorum. Artık değişen, gelişen, güzelleşen, ve gençleşen bir Zonguldak var. Nından emin olunuz artık şehrimiz emin ellerde.
Şimdi Sayın Başkanımız burada bir şey yazmış. Demiş ki yüzyılın enerjisiyle birlikte yakalım ateşi. Birlikte yaktığımız ateşin sönmemesi dileğiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

ZTSO BAŞKANI METİN DEMİR TÖRENDE KONUŞTU

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir'de yaptığı konuşmada, “Tüm katılımcıları selamlıyorum. Saygılarımızı arz ediyorum. İnşallah 3 gün boyunca güzel bir etkinlik olur. Katıldığınız için Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum” dedi.

ZONDEF BAŞKANI ÖNCAN: KATKI VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

ZONDEF Başkanı Ziya Öncan, tanıtım günlerini katılan ilçe belediye başkanlığına kaymakamlığına katkı veren odalara teşekkür ederek şunları söyledi:

“Valiliğimizin himayelerinde ve belediyelerimizin katılımıyla, Ticaret Odası Ticaret Odamızın işbirliği ile bu yıl üçüncüsünü düzenlemiş olduğumuz Zonguldak tanıtım günlerinde Atatürk Havalimanı'nda bir araya geldik. Bu kadar farklı bir bilinmezi, farklı denklemleri bir araya getirmek gerçekten zor oluyor. O yüzden biz de birkaç aydır yönetim kurulu arkadaşlarımızla yorucu bir mesai harcadık yorulduk. 
İnşallah bir kattığımız olur ilimize inşallah faydalı bir sonuç alırız ümidiyle 4 gün boyunca burada bu faaliyetimiz devam edecek. Bu noktada katılım sağlayan özellikle stand açan ilçelerimize Devrek, Alaplı, Kilimli, Ereğli olmak üzere kaymakamlarımıza ve Belediye başkanlarımıza, oda başkanlarımıza ve tüm kurumlarımıza katkı sağlayan ilçelerimize özellikle teşekkür ediyorum. Üniversitemize özellikle teşekkür ediyorum. Start açan ve burada Zonguldak'ın bir şekilde tanınmasına katkı sunan herkese en kalbi şükranlarımı yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.
İnşallah ilerleyen yıllarda daha katılımcı daha farklı dinamik ve heyecana sahip Zonguldak tanıtım günlerini yapmak arzusu ve düşüncesiyle sizlerden bu manada İlerideki yıllarda yapılacak olan Zonguldak günlerini daha etkinliği nasıl olur.  Burada gözlemlemenizi ve sonraki toplantılarda dile getirmeniz özellikle rica ediyorum” dedi.

Ayrıca Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt konuşma yaptılar ve etkinliğe düzen etkinliğe katılmaktan mutlu olduklarını ifade ettiler.

Konuşmaların ardından Zonguldak tanıtım günlerinin açılış kurdelesi kesildi.
Törende Yüzyılın Ateşi Doğal Gazı Yakıldı

Protokol üyeleri daha sonra standları ziyaret ettiler.

Zonguldak Tanıtım Günleri 12 Kasım'a kadar devam edecek.

Kaynak: Ercan Demir