Köylüye hakaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Kilimli ilçesine bağlı Şirinköy Köyü Muhtarı Ergin Kardaş çok sert tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen 2. tur cumhurbaşkanlığı seçimleri kaybetmesine ilişkin yaptığı açıklamalar büyük tepki topladı. Sözcü TV'de katıldığı programda, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, seçimleri kaybetmesinin nedeninin köylü kesimden oy alamaması olduğunu belirterek ;
“Kentlerde oturan insanların tamamı demokrasiden yana oy kullandı. Okuyan, tartışan, özgürlükçü, kentli dediğimiz kitle yüzde 51 oranında Kılıçdaroğlu demiş"diye konuştu. Köylünün enflasyon diye bir derdinin olmadığını belirten Kılıçdaroğlu;
"Ayda 500 lira verdiğinizde zaten harcayacak yer yok, köyde nerede harcayacak para" sözleriyle seçim sonucunu kendince analiz etti. Kılıçdaroğlu'nun kırsal kesimde yaşayan vatandaşları küçümsemesi büyük tepkiyle neden oldu. Köylüye hakaret eden Kemal Kılıçdaroğlu 'na Kilimli ilçesine bağlı Şirinköy Muhtarı Ergin Kardeş çok sert tepki gösterdi.

"KEMAL KILIÇDAROĞLU KÖYLÜ'DEN ÖZÜR DİLESİN"
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Başkanı'na; 
Türkiye'nin yaklaşık yüzde 25'lik kitlesini temsil eden bir genel başkana bu tür söylemler tabii ki yakışmadı. Aslında bundan ders alınması gereken bir şey var. Sayın Muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun alması gereken bir ders var. Demek ki köylü kesimleri o kadar söz sahibi ki, o kadar büyük bir kitleye sahip ki bir siyasi lidere seçim aldırıp seçim kazandırıp seçim kaybettirecek kadar büyük bir erdeme sahip olduğunu gösterdi. Bu tür söylemler ülkemizin başında yönetimine geçmek isteyen bir siyasi parti liderine yakışmamış bir söylemdir. Daha yapıcı, daha böyle kucaklayıcı cümleler kurmaları siyasi partiler açısından daha değerli olacaktır. Aksine kırsal kesimleri eleştirileceğine daha çok yapıcı söylemlerle bir siyasi parti liderinin kırsal kesimleri de kendisine dahil etmeye çalışması gerekmektedir.

"AYNI ZAMANDA KÖYDE YAŞAYAN CHP'Lİ SEÇMENLERİNİ DE AŞAĞILADI"
Ayrıca bu tür söylemlerle daha çok tabii ki kendi seçmenini de aşağılamış oluyor. Kendi seçmenini de köylerde yaşayan CHP'li kardeşlerimiz, CHP'li seçmenler de kendisine tepki göstermektedir.

"KÖYLÜYE ; KÜLTÜRSÜZ VE MEDENİYETSİZ HAKARETİMİ ETMİŞTİR KENDİSİNİ KINIYORUM"
Atatürk'ün kurmuş olduğu bir partiye, Atatürk'ün sloganı olan köylü milletin efendisidir. Cümlesine Sayın Kılıçdaroğlu'nun tabiriyle köylü milletin cahilidir gibi bir imaj oldu ki kendisine hiç yakıştıramadık. Acil olarak kendisinden kırsal halkın bir yöneticisi olarak özür beklemekteyiz. Bu tür söylemlerden dolayı her kim olursa olsun hangi siyasi parti lideri olursa olsun toplum içinde ayrıştırmaya veya sebep olabilecek düşünceler bunlar. Sınıf ayrılığına neden olur. Toplumu bölmeye kadar gider. Yani bu tür söylemlerle demek isteniyor ki kırsallarda yaşayan insanlar medeniyetten uzak. Bilgi ve kültür olarak merkezi şehir ortamında yaşayan insanlardan daha da cahil olduğunu demek istiyor. Bunu asla kabul edemeyiz. Ayrıca köylümüze 500 TL değil, şehirlerden daha fazla para harcamaktalar. 500 TL değil, 5000 TL'yi iki günde harcayacak kapasiteye sahiptir kırsal insanı. Devletin yapmış olduğu hizmetlerle yol, su, elektrik gibi büyük hizmetlerle emin olun köylüler şu an şehirlerden şehirlerle aynı düzende aynı kültürde, aynı ekonomide mücadele vermektedirler artı köylü ürettiği için, çabaladığı için bence örnek alınması gereken toplumlar olduğunu düşünüyorum.
(Haber-Ercan Demir)