Sizlere Zonguldak kamuoyunun pek ilgilenmediği ama Zonguldak’ı çok yakında ilgilendiren bir projeden bahsetmek istiyorum. Bu konu Zonguldak’ta pek gündemi meşgul etmiyor ama inanı bizi çok yakından ilgilendiren bir proje bu.

Zonguldak kamuoyu bu projeye yabancı değil aslında. Sizlere Adapazarı-Akçakoca-Bartın Demiryolu hattının detaylarının beli olduğunu söylesem acaba ne düşünürdünüz.

Peki bu projenin Zonguldak’la ne alakası var dediğinizi duyar gibi oluyorum.

Söyleyeyim

Adapazarı-Karasu -Akçakoca-Ereğli-Bartın bağlantı demiryolu hattı olan ve Batı Karadeniz-Marmara ve İç Anadolu Bölgelerini Birbirine bağlayacak rüya projenin detayları netleşti

Proje içinde Kocaali‘den sonra Bartın‘a kadar olan mesafede Akçakoca ile Alaplı’da 2 istasyon, Çaycuma’da 3 istasyon ve Bartın İstasyonu olmak üzere toplam 8 istasyon bulunuyor.

Adapazarı-Bartın Demiryolu projesiyle, Batı Karadeniz Limanları ile bölgedeki demir çelik fabrikaları İç Anadolu’ya bağlayacak; Hızlı tren hattı olarak hizmet vermesi de beklenen tüm bölge ekonomisinin yeniden nefes alması için büyük önem taşıyan proje ile ilgili detaylar netleşiyor.

FİLYOS, EREĞLİ, KARASU LİMANLARI VE ERDEMİR, KARDEMİR FABRİKALARI DEMİRYOLU BAĞLANTISI SAĞLANACAK. 

Alınan bilgiye göre, Adapazarı-Bartın Demiryolu Projesi ile Bartın, Filyos, Ereğli, Karasu limanları ve Erdemir, Kardemir fabrikaları demiryolu bağlantısı sağlanacak. Buna göre hızlı Tren 2023 yılına kadar 29 ile ulaşacak. Ulaştırma Bakanlığı’nın 2023 yılına kadar yapmayı planladığı hızlı tren hatlarının toplam maliyeti 45 milyar doları buluyor. Bunun yaklaşık 30 milyar dolarlık bölümü Çin kredisi ile gerçekleşecek. Geriye kalan bölümü ise öz kaynaklar ile Avrupa Yatırım Bankası ve İslam Kalkınma Bankası kredisiyle karşılanacak. Yeni yapılacak 17 hızlı tren hattı arasında Adapazarı-Karasu-Akçakoca Ereğli-Bartın demiryolu projesi de yer alıyor. Hattın toplam uzunluğu 285 kilometre ile yeni projeler arasındaki üçüncü en uzun demiryolu projesi oldu.  Projenin tamamlanmasının ardından Bartın, Zonguldak; Filyos, Ereğli ve Karasu limanlarının yanı sıra, ülkenin ağır sanayi kuruluşlarından Erdemir ve Kardemir de Adapazarı bağlantısı üzerinden ülkenin demiryolu ağına bağlanacak. Ağırlıklı olarak yük taşımacılığı yapılması beklenen hat batıdan Ankara İstanbul Demiryolu hattına, doğudan ise Zonguldak Çankırı Kayseri demiryolu hattına entegre edilecek. Böylece Batı Karadeniz’de üretilen veya limanlara gelen yükler ülkenin her tarafına dağıtılabilecek. Adapazarı ile Bartın arasında yapılacak demiryolu projesi çalışmalarına Ağustos ayında başlanıldığı öğrenilirken, İstimlak bedellerinin ödenmesinin ardından iş makineleri demiryolunun geçeceği güzergahta tepelik alanları düzleştirmek için çalışmalar başlatılmış durumda. İlk etap, Arifiye-Karasu ilçeleri arasındaki kesimi kapsıyor. İlk etapta yük taşımacılığı yapılacağı belirtilen hatta, Bartın bağlantısının tamamlanmasının ardından yolcu taşımacılığı da yapılabileceği kaydedildi. Tamamlanmasıyla bölgeyi önemli bir lojistik merkezine dönüştürecek projenin ülke ve bölge ekonomisine büyük katkılarda bulunacağı kaçınılmaz bir gerçek. Hem yük hem de yolcu taşıma amacı ile gidiş-geliş olmak üzere projelen Toplam 1 milyar 139 milyon 200 bin liraya mal olması planlanıyor. Projenin detayları da gün ışığına çıkmaya başladı. Projenin güzergahında ve yol platformunda kesinlikle hemzemin geçit bulunmayacağı ve tren hızının 120 km/saat olarak hesaplandığı belirtiliyor. Adapazarı-Karasu Demiryolu Projesi yol güzergahında “hemzemin geçit” bulunmayacağı ve yurtdışından getirilecek tren setleri ile ithal raylar kullanılacağı güzergah 299 kilometre olarak belirlendi. Proje içinde Kocaali‘den sonra Bartın‘a kadar olan mesafede Akçakoca, Alaplı’da 2 istasyon 2, Çaycuma’da 3 istasyon ve Bartın İstasyonu olmak üzere sekiz istasyon daha bulunuyor. 

FİLYOS ÇAYI ÜZERİNDE VİYADÜKLER İNŞA EDİLECEK

Demiryolu projesinde 17 viyadük bulunuyor. Adapazarı-Karasu Demiryolu projesinin tamamında Sakarya-1, Sakarya-2, Karasu, Büyük Melen, Çayağzı, Kocamandere, Soğukkovan, Alaplı Çayı, Yazıcılar Çayı, Filyos Çayı üzerinde viyadükler inşa edilecek. Projenin devamında Gülüç-1, Gülüç-2, Gülüç-3, Bartın Çayı-1, Gemiler Yanı, Bartın Çayı-2 ve Bartın Çayı-3 isimli viyadüklerin yanı sıra Kocamandere-Filyos Çayı viyadükleri arasında toplam dört ve Bartın Çayı-3 Viyadüğü sonrasında Bartın-Amasra arasında bir tünel bulunuyor. Adapazarı-Karasu arasında bulunan Ferizli ve Karasu İstasyonu, Karasu-Bartın arasında bulunan Kocaali, Akçakoca, Alaplı, Çaycuma ve Bartın İstasyonu 3. sınıf olacak. İstasyon sınıfları içinde 2.sınıf istasyonlara ambar yapılırken, 3.sınıf istasyonlara ambar bulunmadığı ancak Karasu ve Alaplı İstasyonu’nun 3.sınıf olmasına rağmen bünyelerinde ambar inşa edileceği projelendirildi. 

Proje kısaca bu şekilde

Dediğim gibi bu proje Zonguldak için çok önemli bir proje

İnşallah en kısa zamanda hayat geçer

 

**

GÜNÜN SÖZÜ: Sabah sabah kahvaltı mı olur (Ramazan Köşe)