Zonguldaklı muhtarlar Ankara'da AFAD'a çıkarma yaptı. Cumhuriyet sonrası kurulan Türkiye’nin ilk ili emeğin başkenti kömür kent Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Terzi Köyü Muhtarı Ali Yalçın, Tepeören Köyü Muhtarı Feyzullah Baytar, Ballıca Köyü Muhtarı Nazım Civelek, Bayat Köyü Muhtarı Ahmet Eryılmaz, Cemaller Köyü Muhtarı Mustafa Özcan, Üçköy Köyü Muhtarı Rıza Erdoğan ile Sücüllü Köyü Muhtarı Hasan Kural,  AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen’i makamında ziyaret etti.
Terzi Köyü Muhtarı Ali Yalçın, ziyarete ilişkin açıklamasında, Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sücüllü Köyü’nden hemşehrileri AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen’e ziyarette bulunarak hasbihal etmelerinden ziyadesiyle memnuniyet duyduklarını söyledi.
‘’FİKİR BİRLİĞİNE VARDIK’’
Karadeniz Ereğli ilçesinden 7 muhtarla birlikte makamında ziyaret ettikleri AFAD Başkan Yardımcısı Taşdelen’e her zaman olduğu gibi yeni dönemde de görevinde başarılar dilediklerini ifade eden Muhtar Yalçın, şöyle konuştu: ‘’AFAD Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Taşdelen bey, ülkemizin son zamanlarda yaşadığı hem deprem, hem de sel felaketlerinin verdiği yoğunluk arasında bize de zaman ayırdı. 
Sücüllü Köyü’nden hemşehrimiz Başkan Yardımcımız Sayın Taşdelen ile hem ülkemizin son zamanlarda yaşadığı deprem ve selleri, hem de Karadeniz Ereğli’nin sık sık yaşadığı sel ve heyelan afetlerinin nasıl önlenebileceğini konuştuk. Sayın Başkan Yardımcımız Hamza Bey’in sözlerinden önlemlerin alınması, gerekli projelerin oluşturulması ve uygulanması halinde afetlerin yaşanmayacağı anlaşılıyor. Önümüzdeki dönemlerde artık bu önlemlerin konuşulması ve hayata geçirilmesi konusunda fikir birliğine vardık. Bizler için, topraklarımızın geleceği için çok verimli ve öğretici bir sohbetti.’’

‘’ÜLKEMİZİN GELMİŞ OLDUĞU NOKTAYI GÖRMEKTEN GURUR DUYDUK’’
Muhtar Yalçın, şöyle devam etti: ‘’Ülkemizin yaşadığı büyük afetlerin yönetiminin de nerede gerçekleştirildiğini gözlerimizle görmüş olduk. Sayın AFAD Başkan Yardımcımız Taşdelen, bizlere ulusal afetlerin yönetildiği merkezi gezdirdi ve kullandığımız yüksek teknolojileri bire bir tanıttı. Ülkemizin gelmiş olduğu noktayı görmek bizi ayrıca gururlandırdı.
Sayın Başkan’a, tekrar bize zaman ayırdığı için teşekkür ediyoruz.’’
(Haber: Ender Yüksel)

Editör: Metin Özden